Breda is een stad met sfeer en allure, met een gezellig centrum en prachtige natuur. Je hoort het vaak, maar één dag in Breda is niet genoeg om alles in je op te nemen. In dit artikel vind je een paar highlights van de stad die je niet mag missen tijdens je bezoek.

Wees energiek en beklim de Grote Kerk

De Onze Lieve Vrouwe Kerk in Breda noemen de Bredanaars ook wel de Grote Kerk. Het is hét icoon van Breda en is tijdens een bezoek aan deze stad niet te missen. Letterlijk en figuurlijk gesproken, want de kerk torent boven alle andere gebouwen uit. Met het beklimmen van de 15 eeuwse kerk word je aan de top beloond met een prachtig uitzicht voor de stad. De Grote Kerk zelf is gratis te bezoeken, maar om naar de top te klimmen betaal je wel vijf euro entree en gaat alleen onder begeleiding van een gids. Het extra voordeel dat je hierbij krijgt is dat alle mooie verhalen hoort die deze kerk rijk is. Het zijn 287 treden die je moet beklimmen, maar het uitzicht is het meer dan waard.

Het kunstproject Blind Walls Gallery

Als je een bezoek brengt aan Breda valt je naast de Grote Kerk waarschijnlijk ook verschillende kleurvolle muurschilderingen op. Je ziet ze overal in het centrum, maar tevens ook daarbuiten. Alles in zijn totaliteit noemt men de Blind Walls Gallery. Deze "kunstgalerij" door heel de stad bevat zo'n 80 muurschilderingen. De inspiratie komt vanuit het heden, verleden en toekomst van Breda. Door deze muurschilderingen te bekijken kom je meer te weten over de stad Breda en de verhalen die het rijk is. Leuk om te vermelden is dat deze kunstwerken niet alleen door Bredanaars zijn gemaakt, maar door kunstenaars over de hele wereld. Zo vind je soortgelijke kunstwerken ook terug in grote wereldsteden zoals New York, Tokyo en Los Angeles. Er is een speciale tour door de stad waarbij je alle kunstwerken kan aanschouwen of pak er zelf een kaart bij en ga zelf op pad.

Zoek de natuur op in het Mastbos

In het zuiden van Breda ligt het Mastbos dat één van de oudste naaldbossen van Nederland is. Ben je een echte natuurliefhebber dan je zit je hier meer dan goed en kan je een lange wandeling maken. Breda is een grote stad, maar vanaf het centrum ben je binnen tien minuten fietsen terecht in het bos. Je vindt in het Mastbos verschillende interessante routes en je zult tijdens je wandeling ongetwijfeld veel herten, vossen en uilen zien. Boek hotels breda om genoeg tijd te besteden in deze prachtige stad en alle highlights te bezoeken.