Mijn tante heeft een huis in Frankijk, zij woont hier samen met haar man. Omdat het in het noorden van Frankrijk ligt, kan je er in ongeveer zes uur heen rijden. Omdat het relatief dichtbij is, rijden mijn vader en ik hier dus vaak heen. Vooral in de zomer zijn we daar erg veel te vinden. Ik merkte dat ik steeds meer last kreeg van de felle zon in mijn ogen. Zonder dat ik het door had, bleek de zon in Frankrijk toch een tikje feller te schijnen dan in Nederland. Wanneer ik een weekendje bij mijn tante was had ik dit vaak niet door. Maar wanneer ik een week of langer in Frankrijk was, merkte ik dat ik erg moe werd van het samenknijpen van mijn ogen. Dus ik besloot om een nieuwe zonnebril aan te gaan schaffen.

Het uitzoeken

Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Waar moest ik nu gaan beginnen? Ik was helemaal niet gewend om een bril te dragen dus moest voor het eerst gaan passen. Ik ging opzoek bij de afdeling zonnebrillen vrouwen. Dit was in ieder geval een goed begin, ik had nu tenminste alle mannelijke zonnebrillen al weg geselecteerd, dus het aanbod werd al iets kleiner. Daarna vond ik het aardig lastig om erachter te komen wat voor vorm bij mijn hoofd past. Heb ik nou een beetje een platte, hoekige of juist ronde zonnebril nodig? Ik besloot om voor een ronde zonnebril te gaan. Dit vond ik er namelijk bij andere dames altijd heel leuk en zomers uitzien. Ook heb ik een best smal hoofd, dus vond ik dit een goede keuze om mijn hoofd wat minder smal te laten lijken. Ik besloot om een mooie zwarte zonnebril met zilveren pootjes te kopen.

De eerste test

De week erop gingen mijn vader en ik weer naar mijn tante in Frankrijk toe. Het was namelijk meivakantie, de perfecte tijd om daar vakantie te vieren. In de auto hadden we vanaf het begin al tegenzon, we reden namelijk naar het zuiden. Het duurde even voordat ik mijn zonnebril opzette, het zat namelijk nog niet echt in mijn systeem om deze meteen te gebruiken. Tot mijn vader vroeg waarom ik mijn zonnebril niet opzette in plaats van te knijpen met mijn ogen. Dit zou de eerste echte test worden. Ik zette mijn nieuwe zonnebril op. Wat een verschil zeg! Mijn ogen ontspanden direct en ik had veel beter zicht. Wat een top aankoop was deze zonnebril!