News

Hoe je volwassen wordt

We hebben het allemaal weleens horen zeggen, ‘je studententijd is de leukste tijd van je leven’. Het is dan ook logisch dat sommigen onder ons zo lang mogelijk studeren. Maar met de oplopende studieschulden en aangezien de meeste studenten toch ook aan hun carrière willen beginnen, kan studeren niet eindeloos doorgaan. Wanneer je studentenperiode eindigt en je aan je carrière begint veranderen er vele dingen. Er komen waarschijnlijk ook meer verantwoordelijkheden op je schouders te liggen. Daarom bespreken we in dit artikel alle dingen die je moet doen om volwassen te worden.

Een goede inrichting

Menig student wonend op een kleine studentenkamer hecht niet te veel waarde aan de inrichting van zijn huis. Er is natuurlijk ook niet veel geld te besteden aan dergelijke zaken. Veel studenten hebben hun kleren redelijk los en slordig in de kamer en vaak hebben ze geeneens een echt bed maar gewoon een matras op de grond. Toen mijn broer 6 maanden in Korea ging studeren sliep hij dan ook zo, met een los matras op de grond.

Maar na je studententijd een beetje een volwassen huis wilt zul je toch echt naar boxsprings moeten gaan kijken. Daarnaast wil je natuurlijk ook wat meer geld uitgeven aan leuke meubels en een gezellige inrichting. Grappig genoeg is het voor veel mannen zo dat dit vanzelf komt wanneer ze een vriendin krijgen.

Geld wegzetten

Voor studenten is het hebben van geld bijna een mythe. Over het algemeen zijn studenten hartstikke arm en betalen de ouders veel of lenen ze bij. Wat ze bijverdienen gaat vaak naar de studie, vakanties of feestjes. Daarom zal een student zich na zijn studie als hij zijn eerste echte baan krijgt zich vaak rijk voelen. Er komt plotseling een echt salaris binnen. Maar voordat je als student je rijkt voelt komen er ook meerdere verantwoordelijkheden bij. Je zult waarschijnlijk aan een huis beginnen, samen gaan wonen en misschien zelfs aan kinderen gaan denken. Daarom is het tijd om volwassen te worden en geld opzij te gaan zetten voor de toekomst. Je moet op deze leeftijd namelijk ook aan je pensioen gaan denken. Kies er daarom ook voor om te gaan sparen.

Een wasmachine en vaatwasser

Deze laatste artikelen heb ik er meer als grap bijgezet maar het is wel degelijk belangrijk. Als kind word je enthousiast van speelgoed, als volwassen persoon word je enthousiast van een nieuwe vaatwasser. Het bespaart zoveel tijd en dagelijkse klusjes.

Geef een reactie