Of je nu 18 bent of 48; het maakt niet uit hoe oud je bent als je begint met rijles. Het gaat erom dát je begint. Want het hebben van een rijbewijs geeft je zoveel vrijheid, onafhankelijkheid én nog zoveel meer.

 

1. FREE LIKE A BIRD

Zoals ik hierboven al zei, het hebben van een rijbewijs geeft je ontzettend veel vrijheid. Want een leuk autootje erbij en je kunt overal heen waar je wilt, wanneer je wilt en je hoeft niet elke keer te vragen: mag ik mee rijden/wil je me ophalen. Ouders blij, jij blij! (iets minder blij als jij nu elke keer gevraagd wordt om de BOB te zijn, maar hé nog altijd beter dan de laatste nachttrein missen).

 

2. WORK WORK WORK

Als je op zoek bent naar een baan heb je met het hebben van een rijbewijs veel meer keuze! Het is namelijk voor best veel banen handig als je een rijbewijs hebt.

 

3. BYE BYE OV

Althans, voor een groot deel (want soms, heel soms is de trein sneller al heb ik dat nog nooit meegemaakt), maar hoe fijn is het als je de keuze hebt om in die warme bus te stappen die elke, maar dan ook echt elke halte, stopt of lekker in je eigen autootje te springen, met niet onbelangrijk met die hittegolven these days: AIRCO. Easy peasy als je het mij vraagt.

 

4. HET LEVERT HILARISCHE MOMENTEN OP

Ga er maar vanuit dat zodra je rijbewijs hebt je wordt gebeld met de vraag ‘’wil je ons ophalen’’. Ook ’s avonds als je net in je bed ligt. Maar vaak levert het de meest hilarische momenten op. Zo werd ik een keer gebeld door m’n twee lievelings-neven of ik ze wilde ophalen. Toen ik daar aankwam stonden niet alleen zij daar, maar ook 5 van hun vrienden. En ja ze moesten allemaal mee. In een Fiat500. Picture that. (P.S. neem niet zelf 7 personen mee in je auto, helemaal niet als deze het formaat van een koektrommel heeft, want het mag eigenlijk niet!)

 

5. SINGLE EN NET JE RIJBEWIJS

Ben je single en heb je net je rijbewijs? Say no more. Welcome to het fenomeen: file flirten. Want ja, het is echt. Het bestaat. En het maakt die file als je om 7 uur naar je werk rijdt net even wat minder erg.

 

6. VIVA ESPANA

Of gewoon België. Al is het Maastricht. Maar als je je rijbewijs hebt kun je me de auto op vakantie. Er is, geloof me, niks gezelliger dan af en toe met de auto op vakantie. Favoriete meezing playlist aan & gaan! Je hebt zelf de controle en bepaalt dus zelf of je ’s ochtends al door de Mcdrive rijdt for a good start. Roadtrips (al zijn ze mini) here you come! Snel starten met je rijbewijs? Deze Rijschool in Haarlem biedt ook een snelcursus aan.