Ongeacht onze lichaamsvorm, vrouwen willen zich elegant en mooi voelen. Zeker als het gaat om lingerie willen we ons comfortabel en zeker kunnen bewegen. Lingerie is niet zomaar een bedekking van bepaalde lichaamsdelen, het accentueert juist onze vormen als vrouw en op die vormen mogen we trots zijn. Grote maten BH’s helpen jou ook je zeker te voelen als je net dat maatje meer hebt. Want ook jouw lichaam mag er zijn en ook jouw vormen mogen bewonderd worden. Maar een BH, of dat nu grote maten BH’s zijn of gewone BH’s zijn lastig om te kopen. Laatst was in het nieuws dat maar weinig vrouwen een echt goed passende BH vinden. Eigenlijk is dat ook niet zo gek als je kijkt naar alle vormen en maten waarin vrouwen gevormd zijn. Daar kun je toch geen vast maatsysteem op los laten?

Grote maten BH’s: hier let je op bij het passen

Ik moet eerlijk zeggen dat ook ik nooit zo goed weet waar ik op moet letten bij het kopen van een BH. Ik vind het nogal een gedoe. Hoe wee je nu of de BH echt goed zit? En los daarvan, de BH moet er natuurlijk ook nog wel een beetje stijlvol uitzien. Zoals gezegd, we willen ons er goed en zeker in voelen. Hier dus wat tips waar je op moet letten bij aankoop. Het is heel vervelend maar ja, passen moet echt. Dat is alvast de eerste tip. Om het allemaal nog lastiger te maken: een vrouw veranderd gemiddeld zes keer in haar leven van cupmaat. Dus als je net denkt je maten te weten dan kan er zomaar iets veranderen. Een zwangerschap, afvallen, sporten, het beïnvloedt je cupmaat allemaal. Dat geldt ook voor je menstruatie. Je houdt dan meer vocht vast. Koop in deze periodes geen BH. Let op je omvangmaat die achter de cupmaat staat. Je kunt altijd beter een omvangmaat nemen die iets kleiner is dan je eigenlijke maat omdat de stof vaak uitrekt. Pas de BH altijd op het ruimste standje van de drie sluitingen die hij meestal heeft. Als de stof dan uitrekt kun je de andere sluitingen nog gebruiken.

Goede ondersteuning

Voor vrouwen met wat grotere maten is goede ondersteuning door  grote maten BH’s cruciaal. Zo voorkom je rugklachten en nekklachten. We doen het vaak niet, maar laat je in de winkel toch adviseren door een expert. Want of we het nu willen of niet, een BH is er niet alleen maar om extra mooi te zijn, ze zijn ook gewoon broodnodig. En aangezien we er de hele dag mee lopen kan hij maar beter goed zitten.