Sinds het zulk mooi weer is geweest heb ik de zomer in mijn bol. Ik heb behoefte aan zitten op het terras, op kanokamp gaan, en me niet zo dik in te hoeven pakken. Ik heb behoefte aan op zomervakantie gaan. Dus dan maar een blog over dingen die je eigenlijk alleen maar in de zomer kunt doen. Als je ze in de winter gaat doen word je raar aangekeken. Het is dus nog even wachten voordat we deze dingen allemaal kunnen doen. Maar ik ga ze allemaal doen en ervan genieten!

Vele bolletjes ijs in rare smaken

Iemand in mijn familie, namelijk een kind van 4, roept elke zomeravond ‘ijsje ijsje’ omdat ze zo graag een ijsje wil. En dan gaan we allemaal maar weer naar de Hoop, zo’n lekkere ijszaak in de buurt. Ik verbaas me dan ook altijd wel een beetje over hoe lang de rij dan is, en hoe makkelijk mensen die rij ineens accepteren. Geduld is relatief. Op de een of andere manier is het dan ook de bedoeling dat je veel ijs neemt, en dat het gekke smaken zijn. In de winter word je echt raar aangekeken of zijn de ijszaken zelfs dicht. Is het omdat ijsjes koud zijn?

Het dragen van kleding die eigenlijk te kort is

Als ik in de winter een crop top draag ben ik abnormaal gekleed. En in de zomer is het juist ineens passend. Op zich is het ook wel logisch als je bedenkt dat het in de winter koud is en in de zomer warm. Grappig, dat de korte jurkjes op kantoor in de zomer verwelkomd worden. Ook bepaalde kleuren zijn in de zomer meer acceptabel. Alhoewel dat tegenwoordig met de mode steeds minder uitmaakt.

Naar het park gaan

Dit is ook zo’n dingetje dat je echt niet zomaar gaat doen als het geen prachtig weer is. Wat moet je dan ook doen in een park? Beetje zitten en niksen, muziek luisteren, praten. Toch is het alleen in de zomer geoorloofd om zomaar in een park te gaan zitten. Als het beneden de twintig graden is word je raar aangekeken als je het überhaupt voorstelt. Waarom zou je ook? De enige reden dat je er gaat zitten is om te genieten van het mooie weer. En om niks te doen. Wat hebben mensen toch gekke gewoontes! Want eigenlijk is naar het park gaan als het iets minder weer is ook flink genieten.