Wanneer je voor jezelf aan het werk gaat als zzp’er is het belangrijk dat je een goede bank uit zoekt. Een goede bank is alles bepalend voor de cashflow die jij wilt hebben. Hoe vervelend zal het zijn als jij 4 dagen op geld moet wachten wat overgemaakt is door klanten. Dit is iets wat je niet wilt, wanneer een klant jou betaald wil je meteen door kunnen. Beste bank voor zzp is dus belangrijk als dan dat je misschien in je hoofd hebt. Zonder goede bank kun je achter gaan lopen en dit zijn dingen die zowel bedrijven als jijzelf als zzp’er niet wilt hebben. Maar hoe kom je nu precies bij de juiste bank voor jou?

Zorg ervoor dat je rekeningen gaat vergelijken, dit kun je doen door middel van vergelijkingswebsites. Vergelijkingswebsites zetten een aantal rekeningen voor je naast elkaar. Zo kun je precies zien wat de goedkoopste zijn en welke het snelst overschakelen met betalingen. Gratis zakelijke rekening, dit is iets wat ook veel voorkomt. Wanneer je bij een bank privé al een aantal rekeningen hebt lopen kan het zo zijn dat wanneer je als zzp’er een extra zakelijke rekening wilt open deze gratis is. Dit omdat je hier al klant bent. Kijk dus goed naar de mogelijkheden wanneer je zzp’er bent, het zal zonde zijn als je maandelijks voor een rekening betaald die ook gratis had kunnen zijn. 

Hoe kun je verschillende rekeningen met elkaar vergelijken?

Er zijn duizenden verschillende mogelijkheden, je hebt verschillende pakketten en verschillende rekeningen. MAar hoe weet je nu precies wat de beste optie is voor jou? Hier kun je verschillende dingen aan doen, het belangrijkste is om de verschillende rekeningen met elkaar te gaan vergelijken door middel van een gesprek aan te gaan met de bank. De bank zal jou vertellen wat de beste rekening voor jou is. Als je dit bij een aantal verschillende banken doet weet je precies wat voor jou het beste zal gaan zijn. Verder kan het ook goed om in je directe omgeving aan mensen in een gelijkaardige situatie zitten te vragen welke rekeningen ze gebruiken. Op deze manier kun je gemakkelijk kijken of dit ook iets voor jou is, of dan dat dit helemaal niks voor jou is. Wanneer je al deze vergelijkingen doet zul je er achter komen dat je vanzelf bij de juiste rekening voor jou terecht komt en dat is natuurlijk wel zo prettig.