Er zijn vele manieren om je geld te beleggen. Zonder zware termen te gebruiken worden hier een paar simpele trucs aan je uitgelegd om jouw kansen op winst te vergroten.

Verschillende vormen van beleggen

Wanneer je je voor het eerst gaat verdiepen in de wereld van beleggen, kom je erachter dat er meerdere manieren zijn om te beleggen. Zo kan je een bedrijf inhuren dat voor jou gaat beleggen, of je gaat het zelf proberen. Je kan aandelen en obligaties kopen, of je gaat beleggen met een heel klein bedrag. Wanneer je meer wilt weten over al deze verschillende vormen van beleggen, dan is het handig om je er eens goed in te verdiepen. Lees verschillende blogs op internet en kijk goed naar wat de koersen van verschillende indexen doen. Laten we eerst bij het begin beginnen en van daaruit verder gaan.

Makkelijk beginnen met beleggen in cryptovaluta

Wat is crypto? Even heel simpel gezegd is het eigenlijk gewoon digitaal geld. Dit kan je inkopen en dit kan je ook weer verkopen. Er bestaan zelfs bedrijven die cryptovaluta al accepteren als betaalmiddel. In de toekomst kan het zijn dat meerdere bedrijven dit betaalmiddel zullen accepteren. Wanneer je cryptovaluta wilt gaan inkopen, is dat verstandig om dat te doen op het moment dat de koers laag staat. Wanneer je het weer verkoopt op het moment dat de koers een stuk hoger staat, maak je winst. Doe je het andersom, dus inkopen bij een hoge koers en verkopen bij een lagere koers, dan maak je verlies. Handelen in cryptovaluta is een van de makkelijkste manieren om te starten met beleggen.

Hoe kan je starten?

Het is eigenlijk best makkelijk. Neem eerst een kijkje bij koers crypto, om te zien welke crypto er allemaal bestaan. Wanneer je op een naam klikt, krijg je de koers te zien. Kijk bijvoorbeeld eens naar Matic koers (Polygon). Je kan de koers van één dag zien, maar ook van een week, een maand, een jaar en de koers van de gehele looptijd. Aan te raden is om eerst te kijken naar de algehele koers. Zo kan je zien dat koersen per definitie altijd fluctueren. Je kan het beste je geld een tijdje laten staan, het liefst zelfs een paar jaar. Cryptovaluta worden steeds populairder, dus de koersen zullen later waarschijnlijk ook gaan stijgen. Oefen eerst met een klein bedrag. Als je eenmaal winst maakt, verdeel je winst dan in minimaal drie delen: één deel voor de belasting, één voor het opnieuw inkopen van cryptovaluta en één deel voor uitbetaling aan jezelf. Gebruik alleen geld dat je overhebt.