Als je een woning hebt verhuurd aan een gezin of alleenstaande persoon en de woning is zeer vervuild, dan is dat erg vervelend voor jou als verhuurder. Vervuiling brengt erg veel schade met zich mee en jij bent daar ook verantwoordelijk over aangezien de woning jouw eigendom is. Daarom is het erg belangrijk dat jij op tijd ingrijpt als je denkt dat de woning zeer vervuild is geworden. Het is namelijk erg ongezond om te leven in een vervuilde woning. Hier vind je meer informatie over wat je kan doen als jouw verhuurde woning zeer vervuild is geworden. 

 

Zet de huurders het huis uit

Het is niet leuk om mensen hun woning uit te zetten, maar in het geval van een vervuilde woning is dit het beste dat je kan doen. Het is voor de mensen en dieren die in jouw woning verblijven zeer ongezond en elke dag dat ze langer in de woning verblijven, is de kans groter dat ze ernstig ziek worden door schimmels en bacteriën die aanwezig zijn in de woning. Als verhuurder weet je natuurlijk dat het uit huis plaatsen van huurders zeer ingewikkeld en een tijdrovend proces is. Echter is dit bij een zeer vervuilde woning niet het geval aangezien deze door de gemeente onbewoonbaar verklaard kan worden. De huurders zijn dan verplicht per direct de woning te verlaten. 

 

Laat de woning ontruimen en reinigen 

Wanneer de huurders vertrokken zijn is het de bedoeling dat het huis volledig ontruimd wordt. Dit kan je het beste overlaten aan woningontruiming Den Haag aangezien het gevaarlijk is voor jouw gezondheid om aanwezig te zijn in de vervuilde woning. Het is erg belangrijk dat je de huurders laat bepalen of zij de meubels willen houden ondanks dat deze zijn aangetast door schimmels, ongedierte of andere bacteriën. Na het ontruimen van de woning moet de woning natuurlijk grondig schoongemaakt worden. Ook dit moet je overlaten aan een ontruimingsbedrijf want zij weten hoe je op een veilige manier te werk gaat. 

 

Wat te doen als de persoon is overleden?

Het is erg naar, maar het komt wel eens voor dat een overleden persoon al enkele maanden in zijn of haar woning ligt omdat ze geen familieleden, vrienden of kennissen heeft. Het gevolg hiervan is dat de woning zeer vervuild word. Als je merkt dat de overleden persoon al enkele maanden in jouw woning ligt, dan is het belangrijk om eerst de politie in te schakelen. Daarna is het de bedoeling dat je het huis leeghalen na overlijden. Het bedrijf dat de woning gaat ontruimen, gaat altijd op een respectvolle manier om met de meubels van de overleden persoon.