Boeken

Je houdt ervan of niet. Maar mooie boeken verdienen een mooie boekenkast. Zeker als ze in de huiskamer komen te staan. Wat wel duidelijk is, is dat je aan de indeling van de boekenkast kan zien of iemand een liefhebber is van boeken of dat iemand ze alleen maar heeft staan voor de sier. Kijk daar maar eens naar als je de volgende keer bij iemand binnenkomt. Staan de boeken op volgorde van groot naar klein of op kleur? Dan heb je waarschijnlijk te maken met iemand die zelden leest. Staan ze daarentegen op genre of schrijver gesorteerd, dan heb je te maken met een echt leesbeest.

Deze mensen willen hun boeken ook het liefst in een kast zetten die de liefde voor boeken uitstraalt. Dus niet een simpel en/of goedkope kast van een of andere meubelgigant. Maar een meubel dat past bij het interieur en waarin de boeken echt tot hun recht komen.

Boekenkast op maat

Om je liefde voor boeken echt uit te dragen kan er dus niks boven een boekenkast die geheel op maat gemaakt is. Die past bij de persoon, bij de boeken en bij de kamer waar hij staat te pronken. Liefst nog met een spotje erop zodat hij extra opvalt. De beste manier hiervoor is om een boekenkast op maat te laten maken. Je kan dan zelf precies bepalen hoe de boekenkast eruit komt te zien. De hoogte, breedte, kleur, vorm, de houtsoort, het aantal planken en hoeveel ruimte je tussen de planken wilt. Alles kan afgestemd worden op je eigen voorkeuren en wensen.

Het voordeel hiervan is, dat het perfect afgestemd kan worden op je interieur en de hoeveelheid boeken die je hebt. Of je nu maar 1 plank aan de muur wilt of een hele muur bedekt wil met zo’n trapje. Geweldig zijn die toch? Die kasten die een hele muur bedekken en genoeg ruimte bieden voor je boeken. Maar ja, niet iedere muur heeft dezelfde maat.

Vakmannen, of vrouwen natuurlijk

Wil je een boekenkast op maat laten maken? Een goede vakman zal een kast kunnen maken die precies aan jouw wensen voldoet. Vertrouw je niet op je eigen maten of laat je het liever opmeten? De keuze is aan jou. Zorg wel dat je je wensen goed op een rijtje hebt en goed over kan brengen, ook door de vakman thuis uit te nodigen. Een kijkje in de kamer waar de boekenkast moet komen, is natuurlijk altijd fijn om jouw wensen nog beter te begrijpen en daardoor beter om te kunnen in het daadwerkelijke eindresultaat. De boekenkast waar jij van droomde!