Ben jij ook zo gek op je huisdier? Dan moet je er waarschijnlijk niet aan denken dat er ooit iets met hem of haar gebeurt. Dat is niet alleen omdat het gewoon heel zielig is als Brutus of Minou zich niet lekker voelt, maar ook omdat de bezoekjes aan de dierenarts flink in de papieren kunnen lopen. Om nu te voorkomen dat je te vroeg afscheid moet nemen van je huisdier omdat je het financieel niet kunt opbrengen om dat gebroken pootje te laten opereren of om die zieke baarmoeder eruit te laten halen, is er een huisdierenverzekering. Een huisdierenverzekering werkt, in feite, net als je eigen zorgverzekering. Je mag met deze huisdierenverzekering nog steeds zelf de behandelend arts kiezen en een groot deel van de behandelingen wordt vergoed.

Een huisdierenverzekering is een verstandige zet

Je kunt, natuurlijk, de gok wagen dat jouw huisdier nooit iets overkomt, maar net als bij mensen zit ook bij dieren een ongeluk in een klein hoekje. Ook als je katten altijd binnen zijn en je je hond alleen aan de lijn uitlaat is er een kans dat er iets met ze gebeurt. Of dat ze zomaar ziek worden, allergieën ontwikkelen of meer van dat soort ellende. Door een huisdierenverzekering af te sluiten kun je net zo goed voor je huisdieren zorgen als dat je voor de rest van je gezin zorgt. Dat is een hele zorg minder!

Gaat jouw huisdier mee op vakantie?

Dat zal met katten wat minder vaak gebeuren dan met honden. Maar als je je hond meeneemt op vakantie en hij hapt in een kwal of hij krijgt een nare grasaar in de zool van zijn poot, dan wil je wel dat hij snel en vakkundig wordt geholpen. Ook in het buitenland. Je huisdierenverzekering geldt vanaf 30 dagen na het afsluiten van de verzekering. Zorg dus dat je het op tijd regelt!

Wat als jouw huisdier iets doet wat niet mag?

Huisdieren zijn vaak erg lief, maar ze kunnen ook echt ondeugend zijn. Sommige huisdieren zijn, bijvoorbeeld, gek op het kauwen op schoenen of meubels. Er zijn ook huisdieren die, wanneer ze schrikken, lelijk kunnen uithalen naar volwassenen en kinderen. Natuurlijk hou je daar rekening mee en zorg je dat je altijd in de buurt bent bij jouw huisdier. Maar soms gaat het toch mis. Dan is het wel fijn als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt. Je kunt dan, zonder in de financiële problemen te komen, netjes regelen dat de schade wordt vergoed.