Een iPad die goed is voor het milieu. Dat hoor je niet vaak. Maar het kan. In dit blog vertel ik je alles over de voordelen van refurbished en waarom het ook nog is zo goedkoop is. Verder licht ik een mooi model toe die op dit moment zeer populair is. Ook geef ik je een tip bij welke aanbieder je kwalitatief zeer sterke iPads op de kop kan tikken. 

Een refurbished iPad, wat is dat?

Een iPad refurbished is eigenlijk niks meer dan een iPad die al een eerder leven heeft gehad, maar nog een prima tweede leven geschonken is. Refurbished is het Engelse woord voor ‘gereviseerd’. De iPads worden binnengehaald, uit elkaar gehaald en van A tot Z gecontroleerd en geanalyseerd. Dit wordt gedaan door ervaren, professionele technici in samenwerking met gedegen software. Wanneer je een refurbished iPad koopt, bespaar je niet alleen tientallen euro’s in de portemonnee. Je bespaart ook in CO2-uitstoot en bent daarmee dus zo goed als klimaatneutraal bezig. Dit komt omdat er bij de aankoop van refurbished iPads niet meer gegraven hoeft te worden naar schaarse delfstoffen. Voor de productie van nieuwe iPads is dit wel nodig.

Welke iPad moet ik nemen dan?

Er zijn verschillende refurbished iPads waaruit je kan kiezen. Zo is er bijvoorbeeld de refurbished iPad 2018 die op veel fronten een zeer interessante keuze is. Zo heeft deze iPad een 9,7 inch Retina-scherm waarmee je de mooiste films en series kan bekijken. Ook gamen met deze iPad is een waar genot. Dankzij de A10 Fusion chip die onder de motorkap schuilt, speel je razendsnel de zwaardere games. Verder ondersteunt deze iPad de Apple Pencil. Met de Apple Pencil kan je mooie schetsen, tekeningen en notities maken op je iPad. Laat de Picasso in jezelf los! Met zijn 478 gram is het een zeer lichte tablet die je gemakkelijk onderweg in je rugzak meeneemt. 

Bij welke partij kan ik het beste een refurbished iPad halen?

Er zijn verschillende aanbieders die refurbished iPads aanbieden. Dat is leuk, want zo is er voor jou als consument meer keuze. Maar let er wel op dat je je refurbished iPad koopt bij een gedegen, professionele aanbieder. Deze kan je herkennen aan het keurmerk Refurbished. Dit keurmerk wordt in de vorm van tekst of een logo ergens op de website getoond. Kan je het niet vinden? Dan weet je in ieder geval dat de webshop niet over het keurmerk beschikt. Partijen met het keurmerk Refurbished bieden minstens twee jaar garantie en bovendien ben je verzekerd van de betere kwaliteit refurbished in de markt. www.forza-refurbished.nl is een webshop met een keurmerk refurbished. Lees gerust op hun site wat het keurmerk inhoudt.