Hoe word je gezonder? Die vraag heb je waarschijnlijk al wel veertig keer voorbij zien komen online. Het is een goede vraag, maar het kan ook een lastige zijn. Begin je met multivitamine, of met nac supplement? Of juist met een simpel dieet waarbij je probeert goed naar je lichaam te luisteren? Wat je ook van plan bent en waarom je ook de neiging voelt om gezonder te gaan leven en eten (alhoewel dat voor ieder van ons een goed idee is), laat ons je meenemen op een reis richting een gezonder, gelukkiger leven met meer energie. 

Jouw lichaam 

De enige persoon die jouw lichaam écht kan leren kennen, en dus ook kan leren wat het nodig heeft om gezond te zijn en blijven, ben jij. Alle lichamen reageren anders op bepaalde soorten eten en bepaalde soorten beweging. Sommige lichamen reageren veel beter op lichte beweging die vaker per week gebeurt, en anderen sporten juist liever één of twee keer per week wat intensiever. Hetzelfde is zo met eten, zoals al eerder vermeld; begin eens met observen wat er gebeurt wanneer je bepaald eten, nou ja, eet. Waar krijg je enorm veel energie van, waar voel je je fitter door, etc.? En waar krijg je juist buikkramp of een opgeblazen gevoel van? Je lichaam kennen is de eerste stap tot elke gezonde levensstijl, nog vòòr je multivitamine en je nac supplement. De grootste mythe die ooit door de dieetindustrie verzonnen is, is dat een dieet en een gezonde levensstijl gaat over inleveren; het idee dat je je favoriete maaltijden en snacks niet meer mag eten omdat ze ongezond zijn. In plaats van negatieve associaties creëren met eten, is het geen beter en veel natuurlijker idee om te eten wanneer je honger hebt, naar je intuïtie te luisteren én maaltijden te eten die niet alleen gezond zijn, maar waar je ook nog eens gelukkig van wordt? Dat dacht ik ook. 

Beweeglijk 

Iedereen haalt voordeel uit meer bewegen, maar voor iedereen is het op een andere manier haalbaar. Sommige mensen bewegen vier dagen in de week, maar anderen krijgen het op dit moment enkel voor elkaar om s’ ochtends en s’ avonds te stretchen. Ook dat is genoeg; alles wat jij nu voor elkaar krijgt is al goed voor je lichaam. Een wandeling, stretchen, sporten, wat dan ook. Beweging is beter dan geen beweging. 

Jouw gezonde levensstijl is van jou, en je moet hem inrichten hoe jij dat wil. Dat kan jij!