Bied jij met jouw business producten online aan? Dan is het juist nu belangrijk om de webshop naar een hoger niveau te tillen. De afgelopen twee jaar heeft veel noodzakelijke aanpassingen van ons gevraagd, waarbij een van de meest opvallende zaken het online shopgedrag is. Spullen die wij voorheen in de oude, vertrouwde stenen winkel kochten, kopen we nu massaal online. Veel bedrijven hebben hun aanbod de afgelopen periode naar de online omgeving gebracht of hebben hun al bestaande online aanbod uitgebreid. Met steeds meer aanbieders op de online markt, ligt de steeds groter wordende concurrentie op de loer. Tijd dus op je webshop er uit te laten springen ten opzichte van de concurrentie, en hiervoor is de achterliggende technologie van groot belang.

Wat is PWA?

Het zal je als bezitter van een webshop niet vreemd in de oren klinken dat de website echt op rolletjes moet lopen om klanten aan te trekken, een aankoop te laten doen en vervolgens terug te laten keren naar de site. Een gespecialiseerd ICT-team met expertise in diverse onderdelen is nodig om de technologie die achter de website is gebouwd goed te laten werken. Om nu net dat beetje extra te bieden aan de online shoppers kun je gebruik maken van PWA’s, oftewel Progressive Web Apps. Dit zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van apps en e-commerce. Een PWA gaat veel verder dan een doorsnee webshop en biedt veel voordelen ten opzichte van native apps. Het combineert namelijk de functionaliteiten van een native app met die van de webshop. Een PWA brengt minder ontwikkelings- en onderhoudskosten met zich mee omdat je geen rekening hoeft te houden met de verschillende besturingssystemen, je hoeft de app maar één keer te ontwikkelen. Daarnaast is een PWA in de regel een stuk sneller dan een native app, beschik je altijd over de nieuwste versie zonder updates en kun je met een PWA een stuk sneller en beter gevonden worden via Google. Je kunt je PWA namelijk optimaliseren voor SEO. De wensen die je voor jouw webshop hebt met betrekking tot PWA kun je bij een pwa developer neerleggen.

Hoe werkt dit bij een B2B webshop?

Niet alleen de eindconsumenten, maar ook de zakelijke inkopers richten zich steeds meer op online en geven de voorkeur aan online zakendoen. Zakelijke klanten stellen dan ook steeds hogere eisen aan een webshop en zoeken naar een platform met uitgebreide functionaliteiten. Dat is waar b2b webshop magento bij komt kijken. Dit is de meest ideale en uitgebreide B2B webshop die je kunt aanbieden omdat het perfect inspeelt op alle wensen en behoeften van zakelijke inkopers. Zij kunnen zelf inloggen om hun eigen account te beheren, per inkoper kunnen specifieke rollen en bijbehorende bevoegdheden aangemaakt worden.