Als je de badkamer gaat renoveren dan kan een nieuwe douchecabine niet misstaan. Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten douchecabines. Afhankelijk van de ruimte die je hebt kun je vierkante douchecabines vinden in de maat 80×80, 90×90 en 100×100. Als je een kleinere ruimte hebt dan is een douchecabine van 80×80 een goede standaard maat. Je kunt ook veel andere maten vinden zodat je cabine precies in je badkamer past. Bij een douchecabine is alles aan te passen. Zo kun je kiezen uit verschillende deuren en instapmogelijkheden en kan het design helemaal aangepast worden aan de stijl van jouw badkamer. 

Een douchecabine in je badkamer

Als je een open badkamer hebt dan kan een gesloten douchecabine zeker een toegevoegde waarde zijn. Een mooie douchecabine ontzettend goed staan. Daarnaast is een douchecabine heel fijn als je geen geknoei in de badkamer wilt. Bij een open badkamer kun je een mooie glazen cabine neerzetten. Je kunt dan fijn douchen en houd de badkamer mooi licht en open. De afwerking van het frame kun je met zilver doen, maar matzwart staat ook ontzettend goed.

Afhankelijk van de ruimte kun je ervoor kiezen om de douchecabine te installeren met twee deuren die je open kunt slaan. Als je een iets minder grote badkamer hebt of een meubel die dicht naast je douchecabine staat dan kun je kiezen voor een enkele deur. Douchecabines zijn helemaal aan te passen aan de ruimte. De deur kun je naar verschillende kanten open laten draaien en de maten zijn helemaal aan te passen.

Verschillende maten douchecabines

Als je op zoek bent naar een douchecabine dan kun je die in veel verschillende maten vinden. Zo zijn er verschillende vierkante en langwerpige maten beschikbaar. De meest gangbare maat is 80×80. Deze maat past praktisch in elke badkamer. Als je meer plek hebt kun je ook voor een breedte van 90cm, 95cm of 100cm gaan. De lengte varieert van 90cm tot 200cm. Als je een ruimte badkamer hebt dan zou je dus kunnen kiezen voor een douche van 90x90x200 of 12x100x200. Afhankelijk van de maat kun je dus weer een bepaalde deur kiezen. Naast een enkele deur en dubbele deur kun je ook een douchecabine met een draaideur installeren. Een hoekinstap is natuurlijk ook nog een optie. Een douchecabine hoeft trouwens niet rechthoekig te zijn. Zo zijn er ook douchecabines die kwartrond zijn. Dit kan heel handig zijn als je een douchecabine in een hoek wilt plaatsen en wat ruimte wilt behouden.