Jaloezieën zijn een populair raamdecoratie product. Veel mensen denken dat het ophangen van jaloezieën lastig is, maar dat is niet zo! In deze blog post geven we je de ultieme gids over hoe je het beste jaloezieën kunt ophangen. We leggen uit welke materialen je nodig hebt, en we geven je handige tips om ervoor te zorgen dat je nieuwe jaloezieën er perfect uitzien!

Benodigdheden

Jaloezieën ophangen is niet moeilijk! Je hebt de volgende materialen nodig om je jaloezieën op te hangen:

  • Een boormachine
  • schroeven (de lengte hangt af van het gewicht van je jaloezieën)
  • muurpluggen (indien nodig)
  • een waterpas
  • een meetlint
  • een schroevendraaier
  • zaag (indien nodig)

Bepalen van de plaats van de jaloezieën

Eerst moet je bepalen waar je je jaloezieën wilt ophangen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg ruimte hebt om de jaloezieën te openen en te sluiten zonder iets te raken. Als je de plaats hebt gekozen, gebruik dan een meetlint om de breedte van het raam te vinden.

Soorten bevestigingen

Vervolgens moet je beslissen welk type bevestiging je wilt gebruiken. Er zijn drie hoofdtypen: binnenkant montage, buitenmontage en bovenmontage.

Binnenbevestiging

De beugels worden aan de binnenkant van het kozijn gemonteerd. Dit is het meest voorkomende type montage.

Buitenmontage

De beugels worden aan de muur boven het raamkozijn gemonteerd. Dit is een goede optie als je een vreemd gevormd raam hebt of als je wilt dat je jaloezieën meer van het raam bedekken.

Bovenbevestiging

De beugels worden aan het plafond boven het raam gemonteerd. Dit is een goede optie als je hoge plafonds hebt en je je jaloezieën buiten bereik wilt hebben. Als je besloten hebt welk type bevestiging je wilt, gebruik dan een meetlint om de hoogte van het raam te bepalen.

De beugels installeren

Zodra je jaloezieën zijn aangekomen, is het tijd om de beugels te installeren. Voor binnenmontage moeten de beugels op de bovenste hoeken van het raam worden geplaatst. Voor buitenmontage moeten de beugels op de muur boven het raam op de gewenste breedte worden geplaatst. Voor bovenmontage worden de beugels op de gewenste breedte aan het plafond bevestigd. Bekijk de instructies die worden bijgeleverd en je bent binnen no-time klaar!