Mode is enorm divers. Je kan er van alles mee doen, van maken tot dragen. Maar hoe en wat precies is misschien soms nog onduidelijk. De opties zijn immers eindeloos. In deze blog vertel ik je hoe je hier zelf op een creatieve manier mee aan de slag kan gaan. Je horizon verbreedde op het gebied van mode, eigenlijk. Lees je mee?

Creatieve projectjes

Ik denk dat ik wel mag zeggen dat ik een beetje creatief ben aangelegd. Dat wil zeggen dat ik het vooral heel leuk vind om te doen, het eindproduct wil nog weleens wisselen wat betreft kwaliteit maar dat mag de pret niet drukken. Het ultieme creatieve project is natuurlijk het zelf ontwerpen en maken van kleding. Vind je dit een stap te ver? Dan kan je ook eigen items bewerken. Zo heb ik een ontwerp gemaakt voor op de rug van mijn spijkerjack en met dit er met verf opgeschilderd. Nu is het helemaal uniek. Maar ook het bedrukken van oude shirts en broeken zo bewerken dat ze weer gedragen kunnen worden. Zoek je een iets ander project, stel dan zelf een lookbook samen met jouw favoriete dames kleding.

Goed gestolen

Tegenwoordig zie je ook op meerdere YouTube kanalen mensen die outfits namaken van beroemdheden maar dan voor een budgetprijs. Zo kom je zelf op ideeën die je anders misschien niet zo snel bedacht had en je ziet meteen ook dat het allemaal niet zo heel duur hoeft. Daarnaast begint jouw kledingkast er steeds meer uit te zien als dat van een beroemdheid, wiens kledingstijl jij graag ziet, en dat is altijd een pré. Daarnaast is het ook een hele leuke activiteit om winkels en het internet af te speuren, op zoek naar de items die je nodig hebt om de outfit samen te stellen.

Inspiratie opdoen

Wil je nu niet iets regelrecht kopiëren? Het meer eigen en bij jezelf houden? Dan zijn deze platforms zoals YouTube nog steeds een stel goudmijnen om ideeën op te doen. Voor je het weet, ben jij op de hoogte van de nieuwste trends, kleurencombinaties en weet je prima hoe je die knutselprojecten omtrent mode zelf aan moet pakken. Het is immers een kunst. Eentje om te dragen weliswaar, maar desalniettemin een kunst. Ineens barst je van de ideeën voor jouw kledingkast inhoud. Dat jasje waarvan je nooit wist waar het bij zou passen, dat is verleden tijd. Jij hebt inspiratie genoeg.