Een vriend van mij ging trouwen. Hartstikke leuk natuurlijk. Hij en zijn vriendin zijn echt smoorverliefd op elkaar en je ziet gewoon dat ze bij elkaar passen. Voor hen ligt een mooie toekomst in het verschiet. Voor het zover was, moest er echter nog wel het een en ander gebeuren. De bruiloft moest nog georganiseerd worden ten eerste. Gelukkig hoefde ik me daar niet mee te bemoeien. De aanstaande bruid nam alles stevig in handen en die voorbereidingen liepen op rolletjes. Ik was met een paar vrienden gevraagd om het vrijgezellenfeest te organiseren. Zo’n feest hoort er tegenwoordig echt bij. En het schijnt traditie te zijn dat iemand uit de vriendenkring het organiseert. Ik wilde dat graag doen voor mijn goede vriend met wie ik menig vrijgezelle avond heb doorgebracht in een bar of op een bank met een goede film. Maar hoe organiseerde ik een feest dat echt bij hem paste? Ik ken een vrijgezellenfeest alleen als iets vernederendst waarbij groepjes mensen absurd verkleed zingend over straat gaan. Dat past niet bij mijn vriend. Het moest anders.

Vrijgezellenfeest op hoog niveau

We doken op internet en ontdekten al snel dat onze wens voor een stijlvol vrijgezellenfeest heel goed vervuld kon worden. Zo ontdekten we bijvoorbeeld dat een pokeravond tot de mogelijkheden behoorde. Natuurlijk waren er ook echte mannendingen te doen zoals off road rijden en survival games. Zijn aanstaande vrouw was echter zeer bezorgd dat haar vriend niet heelhuids voor het altaar zou verschijnen. Hij is nogal een brokkenpiloot. Dus kozen we voor pokeren. Veel stijlvoller kon het ook niet worden vonden wij. De hele avond stond in het teken van chique zoals je bij pokeren verwacht. We verschenen allemaal in smoking aan de pokertafel en de champagne werd ontkurkt. Toen gingen we spelen en het bleek een boeiend spel te worden. Mijn betrouwbaarste vrienden bleken rustig met een pokerface de boel flink te bedonderen. Al met al hebben we erg gelachen.

Terugkijken met plezier

Het belangrijkste was natuurlijk dat mijn vriend met veel plezier terugkeek op het feest. Voor hem was niet eens de activiteit het belangrijkste, vertelde hij, maar het feit dat hij al zijn vrienden weer eens bij elkaar had. En daar gaat het uiteindelijk om. Want huwelijk of niet, wij blijven hem door dik en dun steunen en dat was wat het vrijgezellenfeest uiteindelijk ook bevestigde. Onze band is hecht en dat zal altijd zo blijven.