Het is een heel natuurlijk verschijnsel. Toch vinden mensen zweten of overmatig zweten niet iets wat erg aantrekkelijk of als fijn wordt ervaren. Ondanks dit, gebeurt het toch bij menig mens. Om dit niet-fijne gevoel weg te nemen worden er verschillende middelen gebruikt zoals deo, okselpads en nog veel meer. Niet alles werkt bij iedereen even goed, daarom staat er in dit blog een rijtje van middelen die gegarandeerd werken bij iedereen die ze probeert. Benieuwd geworden? Lees snel verder!

Waarom zweten we eigenlijk?

Om een goed beeld te krijgen van wat we tegen het zweten kunnen doen is het misschien ook een goed idee om even te kijken naar waarom we eigenlijk zweten.

Er zijn namelijk verschillende oorzaken voor (overmatig) zweten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan overgewicht, schommelingen in hormonen (overgang), stress, woede of andere emoties, ziekte of het gebruik van bepaalde medicijnen of andere middelen.

En niet alleen deze punten, maar ook voeding kan bijdragen aan het overmatige zweten dat sommige mensen zo nu en dan ervaren.

Wat zijn middelen die je kunt gebruiken tegen te veel zweten?

Zoals in de inleiding is benoemd zijn er meerdere middelen die kunnen bijdragen aan het voorkomen van zeetgeur of zweten. Het kan iedereen wel eens overkomen, ofwel door het weer, voeding of andere factoren. Je wilt hier iets aan doen. Daarom staan hier onder een aantal huismiddeltjes en producten die je gemakkelijk kan inzetten tegen overmatig zweten.

Fibershirts

Een makkelijke oplossing die gegarandeerd bij iedereen werkt is het dragen van een Fibershirt. Fibershirts heeft namelijk een shirt ontworpen met speciale microvezels die 75 meer vocht absorbeert dan katoen. En in de oksels is er zelfs een speciale okselpad genaaid die uit drie verschillende lagen bestaat. Je kunt een anti zweet shirt dames en een shirt voor heren bestellen. Wacht niet langer en bestel nu jouw Fibershirt en voorkom die nare geurtjes!

Appelazijn

Misschien klinkt dit niet erg aantrekkelijk, maar appelazijn kan je zowel inwendig als uitwendig gebruiken om de gevolgen van (overmatig) zweten te voorkomen. Uitwendig gebruik je dit ’s avonds met een watje op de oksels. Na een korte periode trekt de huid van jouw oksels samen, waardoor het zweten op den duur minder zal worden.

Inwendig kan appelazijn ervoor zorgen dat de pH-waarde geneutraliseerd wordt. Wanneer je drie keer per dag een theelepeltje appelazijn toevoegt aan een glas water zal je op gegeven moment merken dat jouw zweetgeur afneemt.