Jouw gazon is het meest distincte onderdeel van je tuin. Het is een echte blikvanger. Veel mensen kiezen daarom voor kunstgras kopen en laten leggen. Logisch, want er is vaak te weinig eer te behalen in een normaal gazon. Met bloemen kan je als het ware boven de verwachting spelen, je kan indruk maken. Maar bij een gazon gaat het vooral om die strakke groene plaat. Daar gaat normaal veel tijd in zitten. Kunstgras kan daar veel tijd besparen, maar dan moet je wel het beste kunstgras kopen.

De prijs van een gazon

Een gazon kan veel tijd in beslag nemen. Ten eerste moet je in de zomermaanden vaak maaien. Het is een kleine moeite, maar het is wel iets wat je moet blijven doen. Als je het te lang laat worden kan dit de groei van het gras beperken. Daarnaast kan het een deel van het gras geel kleuren als het te lang word. Maaien blijft dus een ding, iets wat niet altijd kan als je op vakantie gaat. Daarnaast ben je veel tijd kwijt aan het bestrijden van onkruid. Een paardenbloem kan je grasveld van al zijn voedingsstoffen beroven en het gras geel maken daar waar deze groeit. Je moet dus vaak de paardenbloemen uit de grond trekken, wortel en al. Dit betekent dus veel uurtjes voorover gebogen zitten. Je kan dit vermijden door het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Maar dat kan leiden tot bodemverontreiniging. Veel mensen vinden de werkzaamheden aan het gazon deel van de charme. Maar als je zelf de tijd liever aan andere dingen besteed, of bijvoorbeeld ietsje ouder wordt, dan is kunstgras echt een uitkomst.

Weinig onderhoud

Met weinig onderhoud bespaar je veel tijd. Daarnaast is kunstgras wat robuuster als het gaat om sport. Als je bijvoorbeeld een balletje wilt trappen op kunstgras hoef je je geen zorgen te maken dat iemand per ongeluk een puntje uit het gazon trapt. Zo kan men gerust er op spelen.

Altijd strak

Dat weinige onderhoud betekent ook dat je gazon altijd strak erbij ligt. Bovendien worden er vaak drainagekanalen gemaakt om vocht weg te drijven van onder de plakkaat. Dit zorgt ervoor dat je gazon ook snel droog is. Dus zelfs als er een zomerse bui komt is je gazon al snel weer als droog. Bovendien voelt het niet zo nat als je erin stapt. Normaal gras houd dit vaak vast waardoor er een bepaalde nattigheid blijft. Met kunstgras voorkom je dit.