Onbemande vliegtuigen bestaan al heel lang, maar werden lange tijd uitsluitend door overheden gebruikt. De toestellen werden vooral gebruikt bij zoek- en reddingsacties, oorlogvoering of het fotograferen van moeilijk bereikbare landschappen. Tegenwoordig is het voor iedereen mogelijk om over een eigen onbemand vliegtuig te beschikken. Je kunt ze gewoon kopen in de winkel of online bestellen. Daarbij heb je een uitgebreide keuze wanneer het aankomt op de grootte van het toestel, de functionaliteit en de manier waarop je het toestel kunt besturen.

 

Standaard en extra toepassingen

Doorgaans betaal je voor de aanschaf van een drone een behoorlijk stevige prijs. Dan wil je ook wel dat het toestel alles kan doen wat je ervan verwacht. Bij het kiezen van de juiste drone is het daarom wel belangrijk te weten waar je op moet letten voordat je tot de aankoop van het toestel overgaat. De belangrijkste zaken bij de aankoop van een drone zijn het doel waarvoor je de drone gaat gebruiken, de accu, de camera en de manier waarop je het toestel wilt gebruiken. Er zijn enorm veel verschillende soorten , merken en uitvoeringen beschikbaar en deze vier elementen bepalen vaak de belangrijkste verschillen.

Doel, accu, besturing en camera van het toestel

Wil je dat de drone lange afstanden kan afleggen, dan zul je hier bij de keuze van de drone rekening mee moeten houden. Is lange afstanden niet het belangrijkste maar wil je wel goede video’s of foto’s kunnen nemen, maak dit dan een aandachtspunt bij het kiezen van een geschikt toestel. De accu van elke drone heeft een bepaalde levensduur en heeft een grote invloed op het prijskaartje van de drone. Des te krachtiger de accu, des te langer de vliegduur van de drone.

Wil je de drone met je smartphone kunnen besturen, dan koop je een ander model drone dan wanneer je een afstandsbediening wilt gebruiken. Koop je een drone met afstandsbesturing, dan kun je deze dus in de meeste gevallen niet besturen via je smartphone en vise versa. Tot slot is het belangrijk dat je natuurlijk goed zicht hebt op de omgeving van de drone. Een degelijke camera is dan belangrijk en een speerpunt in je zoektocht naar een degelijke drone.

De juiste drone kopen

Houd er dan rekening mee dat wanneer je problemen hebt met je drone, het handig is dat je deze kunt laten nakijken door de webwinkel waar je de drone hebt gekocht. Lees de leveringsvoorwaarden en ga na of je garantie op het toestel hebt, en zo ja, hoe lang die garantie geldig is.