Als jij binnenkort voor de eerste keer buiten Europa op vakantie gaat dan is dat natuurlijk zeer spannend. Je gaat namelijk voor de eerste keer lang in het vliegtuig zitten en naar een ander deel van de wereld reizen. Wanneer je binnen Europa reist dan hoef jij op zich niet zoveel zaken te regelen aangezien Europa qua wetten en eisen een ‘land’ is. Zodra jij buiten Europa op vakantie gaat dan gelden er andere wetten en eisen waar jij rekening mee moet houden. In dit artikel vind je meer informatie over de zaken die jij moet regelen als jij op vakantie gaat buiten Europa.

 

Paspoort aanvragen 

Ben jij nooit eerder buiten Europa op vakantie geweest? Dan is de kans groot dat je ook een paspoort moet aanvragen. Binnen Europa heb je namelijk geen paspoort nodig omdat je dan mag reizen met je Nederlandse ID-kaart. Helaas geldt deze regel niet als je de Europese grenzen over gaat. Je Nederland paspoort is dan namelijk je internationaal identiteitsbewijs en word wereldwijd geaccepteerd. Het is enorm belangrijk om altijd een paspoort aan te vragen aangezien je op het vliegveld geweigerd word als je geen paspoort bij je hebt. Een paspoort aanvragen duurt over het algemeen vijf werkdagen en kan je aanvragen bij het gemeentehuis. 

 

Visum aanvragen om het land te betreden 

Wanneer jij naar een land buiten de Europese Unie reist, zoals de Verenigde Staten, dan ben jij verplicht een visum aan te vragen. Een visum is niets anders dan schriftelijke toestemming dat jij het land mag betreden en daar ook voor een bepaalde periode mag verblijven. Landen hebben het aanvragen van een visum verplicht gesteld omdat landen graag toezicht willen hebben op wie het land betreed, voor hoelang een persoon in het land verblijft en waar de persoon gaat verblijven. Als jij dus een vakantiehuis 20 personen of een vakantiehuis 10 personen met zwembad in de Verenigde Staten hebt gehuurd, dan moet je dat opgeven als verblijfadres. 

 

Mogelijke vaccinaties 

Ga jij binnenkort op vakantie naar een ontwikkelingsland zoals India of een land op het continent Afrika? Dan is het vrijwel altijd aangeraden om je te laten vaccineren tegen verschillende virussen. De gezondheidszorg loopt in deze landen helaas jaren achter op de Nederlandse gezondheidszorg. Daarom komen er vandaag de dag nog steeds vervelende virussen voor die levensgevaarlijk kunnen zijn. Als jij wilt weten welke vaccinaties zijn aangeraden voor het land waar jij naartoe op vakantie gaat, dan kan jij het beste de website van het RIVM bezoeken.