In deze tijd heeft men het gevoel alsmaar te ‘moeten’. Je moet je kinderen afleveren op school alsof ze zo de catwalk oplopen. Je moet je huis presenteren alsof er foto’s worden gemaakt voor in een tijdschrift. Je tuin moet minstens net zo netjes zijn als die van de buurman, maar liever nog mooier. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Daar kan je als werkgever niet veel aan veranderen helaas. Maar als werkgever kan je wel een hoop doen om het op het werk zo leuk mogelijk te maken.

Maak er wat leuks van!

Wist je dat planten gezelligheid met zich meebrengen, maar ook lucht kunnen zuiveren, de luchtvochtigheid omhoog brengen en er zo voor kunnen zorgen dat je personeel een betere concentratie heeft? Ook de creativiteit wordt op die manier verbeterd. Daarnaast zijn er leuke items die je kan toevoegen, om de werkplek zo leuk mogelijk te maken. Creëer een binnen- of buitentuin, zet hangstoelen neer, plaats een bar, en creëer een fitnessruimte. Je kan zelfs nog verder gaan. Zo zijn er bedrijven die een kleine caravans plaatsen als vergaderingsruimte. En weet je nog die trend van een tijdje terug, dat je kon dansen in de pauze? Tenslotte vinden medewerkers het vaak leuk als er grapjes uitgehaald worden op de werkvloer. En vrijheid in tijden en taken geeft werknemers de kans hun werk beter te combineren met het thuisfront.

Laat zien dat je om hen geeft

Een goede werkgever zorgt niet alleen goed voor zijn personeel, maar laat ook zien aan hen dat hij of zij om hen geeft. Luister naar de wensen van je werknemers en stem daar jullie kernwaarden op af. Hou regelmatig een medewerkerstevredenheidsonderzoek en doe zo nu en dan een leuk uitstapje of houd een quizavond. Teambuilding is niet voor niks uitgevonden en kan een heel goed middel zijn om dingen op een leuke manier uit te praten met elkaar. Reclame kan je op een leuke manier ‘verstoppen’ in handige en leuke gadgets voor het personeel. Daarnaast is het verstandig om het team niet af te kraken, maar het juist te versterken. Mensen die elkaar niet zo goed liggen zet je uit elkaar. Kijk naar wat iemand wél goed kan en baseer daar de teams op. Iedereen heeft zijn eigen sterke eigenschappen. En last but zeker niet least, alsjeblieft, strooi met complimenten!