Ben jij het interieur van je slaapkamer een beetje zat, en heb je het gevoel dat je toe bent aan iets nieuws en fris? We geven je groot gelijk! Eens in de zoveel tijd is het gewoon de hoogste tijd om je slaapkamer even aan te pakken, zodat je weer helemaal verliefd wordt op deze ruimte. We begrijpen ook dat je waarschijnlijk niet het geld hebt om elk half jaar een totaal nieuw interieur aan te schaffen. Maar wij verklappen je alvast: met de tips die je hier gaat lezen hoeft dat ook helemaal niet. Want in deze blog kom jij erachter hoe je jouw slaapkamer een stijl make-over geeft, zonder bergen met geld kwijt te zijn.

Begin eens met opruimen en organiseren

Door de jaren heen verzamelen we veel spullen in onze slaapkamer. Hierdoor kan de slaapkamer al snel rommelig overkomen. Wij raden je dus aan om te beginnen met het opruimen en reorganiseren van je slaapkamer. Maar hoe begin je? Eerst ga je dozen kopen, en maak je vervolgens een “doneer doos” en een “misschien doos”. Alles waarvan je zeker weet dat je het niet meer gaat gebruiken, gaat in de doneer-doos. Deze kun je vervolgens bijvoorbeeld bij de kringloopwinkel afgeven!

Deel je kamer anders in

Het kan ook al enorm helpen om je kamer een andere indeling te geven. Staat jouw bed bijvoorbeeld in de hoek van je kamer? Het kan een heel mooi uiterlijk geven als je deze neerzet in het midden van de kamer, met ruimte aan beide kanten. Zo oogt je slaapkamer meteen een stuk volwassener. Is je kamer aan de kleine kant en heb je niet de optie om je bed te verplaatsen? Dan kan je de kamer bijvoorbeeld een stuk groter laten lijken door een grote spiegel aan de wand te plaatsen.

Met accessoires kom je een heel eind

Heb je geen zin om je muren te verven maar ben je wel toe aan een nieuwe kleurencombo in je slaapkamer? Dan kom je ook heel ver met de juiste accessoires. Kies een kleurenpalet dat past bij de meubels in je kamer en de kleuren van de muur. Kies een palet met 2 a 3 kleuren die bij elkaar passen, en wissel hiermee de accessoires af. Je kunt accessoires zoals een vloerkleed, plaid over je bed, posters aan de muur, lampjes en gordijnen goed op elkaar afstemmen. En vergeet niet dat een plant in je kamer ook wonderen doet!