De ergste warmte van de zomer is voorlopig weer voorbij. Het is nu de perfecte tijd van het jaar om de buitenboel eens goed in de lak te zetten. Waar je voor binnen steeds meer matte verf ziet, blijft hoogglans voor buiten nog steeds de beste optie. En dat is niet voor niets. Hoogglans lak, zoals die van Sikkens Rubbol SB, is duurzaam, gemakkelijk te verwerken en weerbestendig. Alle eigenschappen die belangrijk zijn voor het schilderen van al het houtwerk dat aan je huis zit, zoals je kozijnen, deuren en dakgoten. 

Hoe verwerk je deze lak het best?

Dat is niet anders dan bij alle andere lakken: je zorgt ervoor dat oude verflagen goed geschuurd zijn en je maakt de ondergrond stof- en vetvrij. Dus: eerst schuren, met een schuurpapiertje of, bij grotere oppervlakken, met een machine. Dan met een borstel of een droge doek alle stof verwijderen. En, last but not least, met een verdund schoonmaakmiddel de boel even flink soppen. Je basis voor het schilderwerk is dan klaar.

Tip van de dag: werk in etappes! Het schuren kun je wel het best in één keer doen, zo voorkom je dat stof in je verse schilderwerk blijft plakken. Maar het afnemen met een sopje doe je per project. Je weet dan zeker dat je op de schoonst mogelijke ondergrond aan het werk gaat.

Maar er is meer

Want het is ook nog eens van belang dat je de juiste materialen kiest om de Sikkens Rubbol SB mee te verwerken. Je hebt écht goede kwasten, in verschillende maten, rollers, ook in verschillende maten, en schilderstape nodig. Door ook hier te kiezen voor kwaliteit, zul je merken dat het schilderwerk je een stuk gemakkelijker af gaat. Twijfel je over welke materialen je nodig hebt? Stel dan je vraag aan een van de specialisten. Dit kan via de site, maar ook telefonisch.

Voor je gaat schilderen bepaal je de kleur

En neem daar maar rustig even de tijd voor Sikkens Rubbol SB is verkrijgbaar in alle RAL-kleuren die er bestaan. Dat zijn er maar liefst 213! Je kunt het dus zo gek of zo rustig maken als je zelf wilt. Het kan zijn dat de Welstandscommissie bepaald heeft welke kleuren er in jouw (historische) wijk zijn toegestaan en welke niet. Zorg dus dat je dat even checkt voor je de lak bestelt.

Over bestellen gesproken

Online bestellen is heel makkelijk en zó geregeld. Je bestelt online precies die verf en benodigdheden die jij nodig hebt voor jouw schilderklus. Komt je bestelling boven de € 50,00 uit? Dan is de bezorging op het door jou aangegeven adres gratis!