Iedereen kent het gezegde wel: mannen komen van mars, vrouwen van venus. Hoe je het ook went of keert, in sommige dingen zijn er nou eenmaal essentiële verschillen tussen mannen en vrouwen. Of dit nou komt door natuurlijke of biologische verschijnselen of simpelweg jarenlange uitoefening van stereotype rollen – je blijft het toch terugzien! Zo staan vrouwen bekend om hun ijdelheid, waar (de meeste) mannen vaak wat minder waarde hechte aan hun uiterlijk, stijl en presentatie. In vrijwel iedere Hollywood-film zie je wel een vrouw met een kast vol tassen of schoenen. Veel mannen weten niet dat er eigenlijk in herenschoenen ook ontzettend veel variatie bestaat!

Herenschoenen: lekker variëren

Misschien is het niet van elke man te verwachten dat ze ooit een collectie van meer dan drie paar schoenen moeten hebben, maar het is altijd het proberen waard. Waar de meesten misschien blijven steken bij een paar zwarte nette schoenen voor naar het werk en een paar mooie sneakers voor op de vrije dagen, weten veel designers gelukkig dat je met herenschoenen veel meer kanten op kan. Chelsea boots, stoere biker laarzen, cowboy-stijl laarzen, wat nettere gympen of juist hele chunky sportieve, of misschien een variatie tussen net en casual in – er is veel meer te ontdekken in de wereld van herenschoenen!

Sneakers herenschoenen

Een onmisbaar paar herenschoenen: gympen of sneakers! Dit is een paar waarvan waarschijnlijk vrijwel elke man wel één paar in de kast heeft staan. Comfort is bij sneakers vaak het belangrijkste uitgangspunt. Maar ook binnen die categorie zijn er allerlei soorten en maten herenschoenen sneakers te vinden! Techinsche runners, casual standaard gympen, uitgebreide sportschoenen of lichtgewicht hardloopschoenen – genoeg te varieren. En van elk model bestaan ook nog eens allerlei variaties in kleur, dus als je net wat verder zoekt vindt je altijd wel iets wat perfect bij jouw past.

Veterschoenen voor mannen

Veterschoenen blijven ook groot favoriet als het gaat op herenschoenen. In elk seizoen en voor elke man kunnen veterschoenen wel gedragen worden. Comfortabel maar toch netjes, voor als je ineens een bijzondere gelegenheid hebt en niet op je afgetrapte gympjes voor de dag wil komen, maar ook je nette herenschoenen uit wil na een lange dag werken! Subtiele kleuren zoals bruin, zwart of blauw, of juist een hipper en opvallender printje – het ligt er net aan wanneer je wil gaan dragen en hoe uitgesproken je stijl verder is, maar er is voor iedere man wel een leuk paar veter herenschoenen te scoren.