En je ergens thuis voelen is voor iedereen belangrijk, ook voor hondjes! Daarom is het slim om de hondenmand mee te geven als je hond uit logeren gaat, maar ook wanneer je met je hond op vakantie gaat. Zo heeft hij altijd zijn eigen plekje en dat is vertrouwd. Maar niet iedere hond voelt zich prettig in dezelfde mand. Daar is echt wel verschil in te vinden. Katten zijn wat dat betreft een stuk sneller tevreden. Zet een (te kleine) kartonnen doos voor ze neer en ze zijn enorm gelukkig. Een hond echter, is wat meer selectief. Het kan dus zomaar zijn dat jouw hond helemaal niet in een hondenmand wil. En wat doe je dan?

Dan ga je kijken naar andere opties in de dierenwinkel

Want het is wel belangrijk dat een hond een eigen plek heeft. Altijd maar op de bank of in een stoel, dat kan niet de bedoeling zijn. Wat als je visite krijgt? Moet die dan op de grond? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je hond zijn eigen kleed te geven. Dat voelt voor het beestje minder besloten dan een mand, maar is toch een eigen plek. Als je hond naar een pension moet omdat jij door omstandigheden (ziekenhuisopname, vakantie, etc) even niet voor hem kunt zorgen, geef dan vooral zijn eigen fijne plekje mee. Zo zorg je ervoor dat hij zich al snel thuis voelt.
Hondenmand

Jankt je hond veel als jij er niet bent?

Dan kun je hem in veel gevallen wat rustiger krijgen als hij je wel kan ruiken. Geef hem dan een knuffel gemaakt van een door jou gedragen t-shirt of geef hem een kleedje waar jij onder hebt gelegen. Je zult zien dat je hondje zich al snel beter gaat gedragen. Sommige honden kunnen alle vrijheid niet aan en zitten het liefst in een bench als jij er niet bent. Ook dat kun je prima uitproberen. Je buren zullen je dankbaar zijn!

de hondenmand mee op vakantie, is dat niet wat overdreven?

Nee joh! Juist niet. Jij neemt toch ook je eigen kussen en je vertrouwde dekbed mee in de caravan? Dat vind je niet raar. Waarom zou een hondenmand in de voortent dan wel raar zijn? Je hond heeft dan, waar je ook bent, een eigen plek die hij altijd weer weet terug te vinden. Dat geeft rust voor jou en ook voor je hond. Je kunt hem dan, ook in Zuid Frankrijk of Spanje gewoon zeggen dat hij naar zijn eigen plek moet gaan.