Uitdagend vooruitzicht

Het is natuurlijk een fantastisch vooruitzicht maar ook een spannend vooruitzicht. De aankomst van je baby. Niet alleen de bevalling zelf is spannend maar ook de eerste periode daarna. Voor koppels die voor de eerste keer ouders worden zal hun leven drastisch veranderen. De eerste maanden zul je waarschijnlijk niet veel slaap krijgen en ook het herstel na de bevalling zal zwaar zijn. Maar dit mag het plezier van de start van een gezin niet drukken. Het ouderschap is een van de mooiste en meest belonende ervaringen in het leven. Desondanks helpt het wel om goed voorbereid te zijn. In dit artikel bespreek ik een aantal tips om goed voorbereid te zijn op de aankomst van de baby.

Krib naast het bed

We kennen natuurlijk allemaal het klassieke ritueel van het schilderen en voorbereiden van de babykamer. En al is dit natuurlijk een belangrijk aspect, ik zou juist aanbevelen de babykamer voorlopig nog even niet in gebruik te nemen. Zoals ik aangaf zullen de eerste maanden erg vermoeiend zijn. Dit is voornamelijk omdat de baby je meerdere keren per nacht wakker zal houden. Daarom is het verstandig om de krib in je eigen kamer naast je bed te zetten. Op deze manier ben je dichtbij je baby als deze wakker wordt en hoef je niet ver van je bed.

Een andere tip is om alvast baby speelgoed in huis te nemen. Je zult misschien denken dat een baby in de eerste maanden na de geboorte niet zoveel kan en dat het inslaan van speelgoed nog niet nodig is maar een baby begint met leren vanaf zijn geboorte. En baby’s leren spelend dus baby speelgoed is altijd goed om alvast te hebben. Daarnaast heeft elke baby een knuffel nodig natuurlijk. Houten speelgoed baby is altijd een goede en natuurlijke optie.

Leren van andere moeders

Een andere goede tip voor aankomende moeders is om in gesprek te gaan met vrouwen die al een tijdje moeder zijn. Het krijgen van een baby kan als een sprong in het diepe aanvoelen en mogelijk voel je dat je erg onervaren bent. In dit geval is het erg fijn om te leren van de ervaringen van andere moeders. Als de baby die je gaat krijgen je tweede kind is dan denk je misschien al te weten wat je zult verwachten. Houd desondanks wel rekening met de invloed die de nieuwe baby zal hebben op je oudste kind. Sommige moeders zijn bang dat het oudere kind zal voelen dat het minder aandacht krijgt en daarom problemen zal veroorzaken. Het is dan ook verstandig om te leren hoe je vanaf de geboorte een band tussen je kinderen kunt bouwen.