Heb je nou heel veel aan je houd en kun je je taken moeilijk onthouden? Dat is hartstikke normaal en het gebeurd iedereen wel eens. Je moest iets doen en op het moment waarop het aankomt vergeet je ineens wat het nou was wat je moest doen. Het is menselijk! Soms word het ons even teveel, moeten we teveel taken uitvoeren, waardoor we dus vergeten wat eerst moet gebeuren en wanneer het moet gebeuren. Ik heb hier zelf ook veel last van gehad, maar ik ben er onderuit gekomen door een oplossing te vinden die voor mij werkt.

Tip 1

Schrijf alle belangrijke taken op die je moet uitvoeren. Mocht je nou écht vergeetachtig zijn, kun je alles opschrijven. Vaak word er tegen vergeetachtige mensen gezegd dat zij een agenda moeten kopen. Maar vergeetachtig is wat ze zijn, dus zullen zij sowieso ook een keer de agenda vergeten. Noteer het daarom op iets wat je altijd bij je hebt. En wat kan dat zijn ….. je telefoon natuurlijk! Tegenwoordig bieden onze smartphones ons digitale agenda’s aan. Als je een iPhone gebruiker bent zal deze standaard op je telefoon staan. Maar je kunt er ook voor kiezen om een ander variant te downloaden die het je nog makkelijker maakt. Ook kun je gebruik maken van ‘’ herinneringen’’ , je kunt hierbij bijvoorbeeld een steek woord invullen waaraan je herinnerd word wat je moet doen, en de tijd waarop je herinnerd wil worden. Deze melding krijg je dan op je begin scherm.

Tip 2

Begin nooit aan iets zonder het af te maken. Probeer alles waar je aan begint af te maken, zodat je hier later niet meer op terug hoeft te komen. Doe je dit wel, en heb je andere uitvoeringen, dan kun je gauw vergeten dat je iets nog moet afmaken. De tip, hier komt’ ie. Probeer de allerbelangrijkste taken als eerste uit te voeren. Ga stapsgewijs verder. Doe eerst het een voordat je verder gaat naar het ander. Zo hoef je je op 1 moment niet te focussen op meerdere dingen. Wanneer je die ene taak heb afgerond, ga je verder naar de volgende. Zo word het allemaal ook een stuk overzichtelijker voor jezelf.

De allerlaatste tip

Koop magneetborden en ze plaats op plekken in je omgeving waar je het meest te bevinden bent. Dus, ben je bijvoorbeeld vaak in de keuken? Hang er dan eentje daar, en gebruik dat bord om je taken op vast te maken. Elke keer wanneer je dus langs dat bord loopt en er even naar kijkt, word je gelijk weer herinnerd dat je een bepaald iets nog moest doen!