De laatste dag van het jaar. Die laat je, als het even kan, niet zomaar voorbij gaan, toch? Je wilt er een groot feest van maken met familie en vrienden, met iedereen de je lief is of misschien juist in een omgeving met allemaal vreemden. In ieder geval moet het een groot feest worden. Dan begint het bij de kleding. Als je opschiet, kun je nog net wat mooie kleding van Josh V bestellen. Deze kleding is feestelijk maar stoer. Deze kleding belandt niet in de kast na een feestje, die kun je, misschien in andere combinaties, ook gewoon aan naar je werk. En dat is natuurlijk altijd fijn.

Naar welk feestje ga je? Of organiseer je zelf iets?

Er zijn veel nieuwjaarsfeesten in Nederland, daar kun je gewoon een kaartje voor kopen en dan zie je de meest beroemde dj’s, zangers, zangeressen en bands optreden. Helemaal leuk als je daarvan houdt. Maar hou je het liever wat kleiner? Dan kun je een paar mensen uitnodigen bij jou thuis of een feestje meevieren in de lokale kroeg. Want niemand hoort alleen te zitten op oudejaarsavond, toch? Als je het feestje zelf organiseert, wil dat niet zeggen dat jij overal voor moet zorgen. Vraag of mensen iets van eten en drinken meenemen en het feestje is al snel compleet.

Wij noemen het een American Party

Maar in Amerika noemen ze het een Dutch Party. Daar zijn de meningen dus wat over verdeeld. Je kunt de taken verdelen door aan de een de hapjes te vragen en aan de ander de oliebollen. Als jij zorgt voor het drinken dan komt het prima in orde. Gaan jullie ook allemaal samen eten? Dan kunnen ook hier de taken verdeeld worden. Door de diverse gangen in kleine stukjes op te breken hou je het voor iedereen leuk. Een lopend buffet is natuurlijk helemaal ideaal. Dan hoef je er alleen maar op toe te zien dat er voldoende variatie is.
Josh V

Maak er een echt feest van!

Hang slingers op, zorg voor (veilig, legaal) vuurwerk en maak het gezellig in huis. Zorg dat je gasten zich welkom voelen en kleed je mooi aan. Door spelletjes te doen of samen televisie te kijken is het in een mum van tijd twaalf uur. En dan kan de champagne open en kan het echte feest beginnen. Zorg voor fijne muziek en een plaats om te dansen, maak er een écht feestje van!