Het hebben van een dakterras is een enorme verrijking voor je woning. Vooral als je niet beschikt over een tuin of over een andere buitenplaats. Met een dakterras kun je volop genieten van de zon en gezellig tijd doorbrengen met vrienden en familie. Alleen is het plaatsen van een dakterras iets wat je niet zomaar doet. Het is een ingrijpende verbouwing waarbij je rekening moet houden met een aantal belangrijke dingen. Daarom is het belangrijk om je goed te laten informeren door iemand met genoeg kennis en ervaring. Het is bovendien verstandig om contact op te nemen met een professionele aannemer. Deze persoon kan je voorzien van advies op maat en ondersteuning bieden waar nodig. In dit blog vertel ik over mijn eigen ervaring omtrent het laten plaatsen van een dakterras en leg ik uit waar je rekening mee dient te houden.

Mijn ervaring met het laten plaatsen van een dakterras

Ik zat er al lang over na te denken om een dakterras aan te leggen. Ik woon op de bovenste verdieping van een appartementencomplex. Daarom heb ik geen beschikking over een tuin of over een buitenplaats. Maar ik houd enorm veel van buiten zijn en ik kan daar ontzettend veel van genieten. Nadat ik me goed had ingelezen op het gebied van dakterrassen, heb ik in het voorjaar het besluit genomen om ook zelf een dakterras te laten plaatsen. Ik hoopte dat het in de zomer af zou komen, zodat ik nog even kon genieten van het lekkere weer op mijn dakterras. Echter kwam daar veel meer bij kijken dan dat ik van tevoren had gedacht. Gelukkig had ik een aannemer ingeschakeld die mij kon voorzien van handige adviezen. Anders was het denk ik nooit op tijd afgekomen of was het zelfs misschien niet eens doorgegaan.

Waar dien je rekening mee te houden?

Er zijn een aantal belangrijke punten waarmee je rekening dient te houden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het aanvragen van een vergunning bij de gemeente, de termijn van het laten plaatsen van een dakterras, het oppervlak en het draagvlak van je dak en natuurlijk het budget dat je beschikbaar stelt voor het laten plaatsen van een dakterras. Het is verstandig om deze punten te bespreken met een aannemer en om vervolgens in overleg de keuzes te maken. Door je goed te informeren, zorg je ervoor dat je beter bent voorbereid en voor minder verrassingen kan komen te staan.