Iedereen weet dat het nog weleens kan gebeuren dat je tijdens een moment dat je haastig het huis moet  verlaten. De kans dat je dan de kast een beetje rommelig achterlaat is groot. Het hoeft niet eens zo te zijn dat je het zo bedoeld hebt. Toch, na een paar doordeweekse dagen ligt heel de inhoud van de kast overhoop in de kamer.  En dan vraag jij je af of er een manier is om ervoor te zorgen dat je de kast netjes kunt houden. Die manier bestaat natuurlijk wel. Het kost je wat tijd om ervoor te zorgen dat jouw overhemden altijd mooi gestapeld blijven, maar dan heb je wel wat. Wil jij weten hoe je jouw kast netjes kunt achterlaten (ook als je haast hebt)? Lees dan deze blog en je hoeft het nooit meer in een troep achter te laten.

De manier van indeling

Hoe jij je kast hebt ingedeeld kan al een groot verschil maken als het gaat om het pakken van een outfit. Als je mij even mag laten raden, denk ik dat je alle broeken bij elkaar hebt op stapeltjes. Dat ditzelfde geldt voor je truien. Dit ziet er in het eerste oogopslag misschien geordend uit, maar dat is het eigenlijk niet. Bij deze indeling betekent het namelijk dat je elke keer in een stapel met van alles en nog wat moet kijken om die ene trui te kunnen vinden.

Hoe het wel moet

Het idee van stapeltjes is goed, maar je moet je kleding nog iets meer onderverdelen dan je al deed. In plaats van het onderscheiden van truien en broeken moet je ze daarna op kleur sorteren. Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar zo vind je alle gemakkelijker. Vooral als je een hoop kleren hebt, is dit aan te raden. Je kunt dan bijvoorbeeld alleen tussen de lichtgekleurde broeken kijken als je daar een van nodig hebt. In een oogopslag heb je wat je zoekt en kun je het er uit trekken. Dat scheelt niet alleen een hoop troep op de vroeg ochtend! Ook veel tijd die je ergens anders aan kunt besteden.

Even tijd maken

Het klinkt nu misschien als een hele klus, maar als je het gaat vergelijke met de tijd die je nu nodig hebt voor het opruimen… Je kunt zo lekker thuiskomen na een lange dag zonder dat je een kamer vol overhoop gegooide kleren nog moet opruimen. Een dag je de tijd nemen om alles te sorteren en het gemak merk je vanzelf!