En toen kwam er ineens een uitnodiging op de deurmat voor een feestje dat toch iets minder gewoontjes is dan je dacht. Bij de dresscode staat namelijk dat er verwacht wordt dat iedereen in black tie gekleed komt. Er zijn een paar dingen die je dan kunt doen en in paniek raken is daar een van. Gelukkig ben jij nu op onze website en is dat zeker niet hoe jij op een uitnodiging voor een black tie gelegenheid reageert. Wil je weten hoe je er op je best uitziet op een feestje met deze dresscode en hoe je het verder kunt aanpakken? Lees deze blog en ga naar het feest alsof je het elke dag doet.

Wat houdt het in?

De eerste vraag die je wellicht te binnenschiet is: wat houdt het in. Je wilt niet meteen gaan bellen naar de verzender om om een hele uitleg te vragen. De meest logische stap is het zoeken van de betekenis op internet. Tijdens een feestje met deze dresscode is het de bedoeling dat iedereen erg netjes verschijnt. Overhemd alleen is niet genoeg, want ze willen de mannen echt in smokings zien. Voor de dames geldt tijdens zo een gelegenheid dat zij zich in hun allermooiste jurk wikkelen. Het resultaat is een ruimte vol met chique en elegant geklede mensen.

Dit kun je verwachten

Niet op elk feest wordt er van je verwacht dat je zo netjes voor de dag komt. Je wilt dan misschien ook weten wat voor feestje dit precies is. De kans is namelijk groot dat je niet met een paar mensen in een kringetje zult zitten tijdens dit feest. Meestal gaat het gepaard met een diner waarbij alles tot in de puntjes is geregeld. Daarnaast wordt er meestal aan een soort stijldansen gedaan. Hoewel dit is hoe het jarenlang is gegaan, zie je steeds vaker dat muziekkeuze ook op deze feesten verandert. Voor jou feest zou er dus zomaar hippe muziek bij kunnen zitten, maar dan met net geklede gasten.

Meteen aan de slag

Nu je weet wat je met zo een type feest en dresscode aan moet (letterlijk en figuurlijk), is het tijd om je outfit te gaan scoren. Je kunt hier uiteraard voor naar de winkel gaan, maar als je weinig tijd hebt, kun je tegenwoordig ook online pakken bestellen. Pakken van goede kwaliteit zijn namelijk gewoon vanuit huis te regelen. Met (misschien een beetje hulp van de klantenservice) online winkelen slaag je ook.