Blush is een grote trend in de make-up. Blush is netzoals mascara, concealer, eyeliner een must in je make-up look. Indien correct aangebracht, verwarmt blush je hele gezicht en geeft het je de meest verbluffende jeugdige gloed. Het voegt ook een element van harmonie toe aan je make-upspel waar we niet zonder kunnen. Het punt is dat je blush correct moet aanbrengen, anders ziet het er echt niet uit. In dit artikel wordt uitgelegd hoe jij je blush moet aanbrengen. Zodat je blush perfect eruit ziet!

Vind de juiste kleur

Het vinden van de juiste blush voor uw huidskleur is een van de belangrijkste elementen om je blush er goed uit te laten zien. Als het te helder is, kan het er hard uitzien op uw huid, en als het de verkeerde tint heeft, kan het de harmonie van uw uiterlijk verstoren. De sleutel is om een ​​tint te kiezen die eruitziet als een natuurlijke blush. Dan lijkt het namelijk net alsof je bloost. Als je een lichte huidtint hebt kan je het beste voor een lichte, roze getinte blush kiezen. Voor lichte tot medium huidtinten zijn perzikkleuren erg mooi. Voor diepere en nog iets donkere huidkleuren kan je kiezen voor helder roze en zachte koralen. 

Juiste blush formule

Wanneer je op zoek bent naar uw perfecte blush, is de formule een andere cruciale factor om te overwegen. Er zijn zoveel variaties in het aanbod van matte en glanzende poeders, roompotten en sticks, en vlekken en tinten. Elke formule heeft zijn eigen voor- en nadelen. Poederblush is geweldig voor diegenen die er van houden om hun foundation met poeder te fixeren en de voorkeur geven aan een meer matte huidafwerking. Blush-vlekken zijn een andere geweldige optie en kunnen worden gemengd met foundation, maar ze kunnen moeilijker uit te blenden zijn, dus je moet heel voorzichtig zijn met het aanbrengen. Ga vooral uittesten wat jij zelf het prettigst vindt. Blushcrèmes zijn vaak niet zo lang houdbaar als poeder.

Blush aanbrengen

Om je blush goed aan te brengen is het handig om iets te gebruiken om het op je huid te smeren. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan een borstel. De meest voorkomende methode om blush aan te brengen is om met je kwast, stick of borstel vanaf je oren richting je wang te strijken. Per gezichtsvorm kan het weer verschillen hoe je blush het beste kan aanbrengen. Kijk goed wat mooi past bij jou gezichtsvorm. 

Draag jij vaak blush?