Slapen is een van de belangrijkste dingen op een dag. Een goede nachtrust zorgt voor extra energie gedurende dag. Naast meer energie heeft het ook directe invloed op het immuunsysteem en de hersenen. Wat resulteert in minder ziekte, vrolijker en positievere levenshouding, scherper en alerter tijdens de dag en nog talloze andere voordelen. Kortom slapen is een van onze eerste levensbehoeftes en erg belangrijk. Een fijne nacht zorgt voor veel voordelen de volgende dag. Zorg er daarom voor dat uw slaapkamer optimaal is om tot rust te komen. Investeer hierin, u en uw lichaam hebben hier veel baten bij.

Een groene vriend

Naast een goed bed en een fijn kussen, zijn er nog genoeg andere dingen die u kan aanschaffen voor een betere nachtrust. Zo vinden veel mensen een slaapkamer plant een echte toevoeging aan de slaapkamer. Naast dat deze planten er erg leuk uitzien en uw kamer opvrolijkt. Zuiveren de planten ook de lucht. Zo nemen ze tijdens uw slaap de koolstofdioxide die u uitademt op en produceren ze zuurstof. Zo blijft het zuurstofgehalte in de lucht van uw slaapkamer altijd op peil. Ook wanneer u de ramen en deuren gesloten heeft. Met deze groene vriend bent u verzekerd van een betere nachtrust.

Opties voor slaapkamer planten

De planten die geschikt zijn voor de slaapkamer zijn kamerplanten die van donkere ruimtes houden. Logisch want deze planten staan natuurlijk minstens acht uur per etmaal in het donker. Daarnaast wilt u natuurlijk een plant die de lucht goed filtert. Zorg dus goed voor de slaapkamerplant, dan zorgen zij goed voor jou! Maar welke planten zijn geschikt om in een slaapkamer te plaatsen? Bij Wout.com hebben ze een groot assortiment om uit te kiezen. Om te beginnen de monstera deliciosa tauerii, ook wel bekend als de gatenplant. Deze groene vriend kan schaduw waarderen en hoeft sowieso niet dicht bij een raam te staan. Op een afstand van 3 tot 6 meter voelt de gatenplant zich het meest thuis. Ook de dracaena hawaiian doet het goed in een schaduwachtige omgeving. Op zijn tijd kan hij overigens een beetje zon wel waarderen. Dus af en toe de gordijnen open zou deze plant fijn vinden. Zo kan deze plant overdag zonlicht tot zich nemen, maar in de nacht kan hij de donkere slaapkamer ook goed waarderen. Als planten onderhouden niet u sterkste kant is, kan u gaan voor de sanserveria laurentii. Deze slaapkamerplant heeft weinig zorg nodig, af en toe een beetje water is al genoeg. Qua licht heeft deze plant ook weinig voorkeuren. Hij redt zich altijd wel. Wilt u gaan voor echte luchtzuiverende planten in de slaapkamer zijn de asparagus plumosus, de wout of luchtzuiverende plantensets een goede oplossing.