Een bedrijf starten of een nieuw project lanceren is interessant, maar niet iedereen beschikt over de middelen om zichzelf te financieren. Gelukkig kun je zakelijk bankieren voor zakelijke lening afsluiten. Dit kan echter moeilijk zijn als je een beginner bent. Er zijn echter andere manieren om geld te lenen om je bedrijf te financieren. In dit deel worden er enkele voorgesteld.

Het aangaan van een bedrijfslening

Als je kiest voor zakelijk bankieren dan kun je een zakelijke lening krijgen. Daarvoor moet je aan bepaalde voorwaarden van de bank voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld bewijzen dat je in staat bent de lening terug te betalen. Je moet ook aantonen dat je bereid bent je bedrijf of, indien nodig, je eigen huis als onderpand af te staan. Indien je niet aan deze voorwaarden voldoet, zal het voor jou zeer moeilijk zijn om een lening te krijgen. Maar als het je toch lukt, is het in je nadeel, omdat de lening je veel meer zal kosten. Dit komt omdat het handelskrediet slechts tegen een zeer hoog tarief zal worden toegekend. Het zal zeer moeilijk zijn voor een startende onderneming om een lening te krijgen. Een nieuwe onderneming zal het zeker zeer moeilijk hebben om aan deze voorwaarden te voldoen

Ga naar het internet

Het is mogelijk je financiering via internet te verkrijgen, hetzij door crowdfunding, hetzij door het online verkrijgen van een lening. Er zijn onafhankelijke organisaties die bereid zijn leningen te verstrekken aan startende ondernemingen die niet aan de eisen van de zakelijke bankieren voldoen. Zij worden online kredietverstrekkers genoemd. De aanvraag gebeurt volledig online en je kunt gewoonlijk tot 250.000 dollar van dergelijke organisaties krijgen. Dan is er nog crowdfunding of participatieve financiering, die echt het proberen waard is voor de fondsenwerving die je nodig hebt. Crowdfunding is hetzelfde als andere mensen online vragen om je bedrijf te sponsoren. Als zij ermee instemmen je hun geld te geven, wordt dat beschouwd als een donatie. Het is echter ook mogelijk om bij hen een lening te krijgen. Je hebt een grote kans van slagen, vooral als je niet op zoek bent naar een enorm bedrag aan geld. Je hebt ook kansen wanneer je een gunstige factor hebt bij de potentiële kredietverstrekkers. Zo! Waar wacht je nog op om fondsen te gaan zoeken om jouw project te starten?