Er zijn veel verschillende opties beschikbaar om je auto veiliger of mooier te maken, maar sommige zijn belangrijker dan anderen. Als je van plan bent om te investeren in dingen voor je auto, overweeg dan dashcams en raamfolie.

Dashcams worden steeds populairder

Je ziet steeds meer auto’s met cameraatjes in de voor- of achterruit. Maar waarom? De belangrijkste reden is waarschijnlijk het opnemen van asociaal rijgedrag. Sommige mensen denken dat ze de enige op de weg zijn en dat blijkt uit de manier waarop ze rijden. Het ergste is nog als ze een ongeluk veroorzaken, maar er geen bewijs voor is. Hiervoor komen dashcams handig van pas. De camera staat gericht op de weg voor je (en achter je, als je er een in je achterruit hebt) en de beelden die worden opgenomen worden intern opgeslagen, of in de cloud geüpload. Als een andere automobilist jou dus bijvoorbeeld afsnijdt en daardoor een ongeluk wordt veroorzaakt, heb je bewijs dat jij niet de oorzaak was. Dit is ook handig voor de verzekering.

Waarom is een dashcam een goed idee?

Het installeren van een dashcam in je auto kan ook veel gemoedsrust geven. Bijvoorbeeld, als je een keer wordt aangehouden omdat je te snel reed, heb je bewijs voor het geval jij je gewoon netjes aan de regels hield. Misschien dat dit in Nederland niet zo vaak gebeurd, maar als je ooit op vakantie gaat naar een land waar de politie een beetje corrupt is, kan een extra voorzorgsmaatregel geen kwaad. Een dashcam kopen is dus een goed idee.

Raamfolie

Er zijn veel verschillende voordelen van auto raamfolie. Ten eerste biedt het meer privacy dan ramen waar je zo doorheen kunt kijken. Als je graag op pad gaat met de kids op de achterbank is meer privacy wenselijk. Ook als je vaak persoonlijke of waardevolle items in je auto laat liggen, is het wel zo fijn dat niet iedereen het direct kan zien, zodat de kans op een ingeslagen ruit verkleind wordt.

Hitte buiten houden

Ten tweede helpt raamfolie enorm om de hitte tijdens de zomer buiten te houden. Iedereen weet hoe verschrikkelijk het is om in een loeihete auto te zitten die de hele dag in de zon heeft gestaan. Raamfolie houdt je auto zeker niet ijskoud, maar alle beetjes helpen tijdens een hittegolf. Deze folie helpt ook als je last hebt van de zon tijdens het rijden, zodat je je beter op de weg kunt focussen. Verder zorgt raamfolie ervoor dat je interieur niet verkleurd. Wel zo fijn als je zwarte banken hebt.

Chique uitstraling

Tenslotte, raamfolie geeft je auto een chique uitstraling. Dit is uiteraard een persoonlijke mening, maar de meeste mensen zijn het erover eens dat geblindeerde ramen er stoer uitzien. Dan moet het natuurlijk wel goed geplaatst zijn, het liefst door een professional. Deze chique uitstraling kan namelijk direct verpest worden door lelijke luchtbubbels.