Lange traditie

Ze zijn er al heel lang, en ze zullen ook nog heel lang blijven. Want zeg nou zelf, wie op zoek is naar warm, romantisch licht, komt toch vanzelf bij een kroonluchter uit? Waren deze lampen vroeger vooral voorbehouden aan landhuizen, kastelen en paleizen. Nu zijn ze er voor iedereen, voor elk huis, en elke ruimte. Boven de eettafel, je bed, in de wc, de prinsessen kinderkamer. Een kroonluchter is een eyecatcher in jouw huis! Waar je deze ook ophangt en welke stijl je ook kiest.

De keuze is groot: van hele moderne tot uiterst klassieke kroonluchters. Voor ieder wat wils. Sommige kroonluchters hebben een kap of meerdere kleine kapjes. Het licht raakt gedimd, door de stof. De grote kap geeft direct een eigentijdse uitstraling aan de kroonluchter. Helemaal van nu. Waar je ook voor kiest, stoer, elegant, geheimzinnig sowieso altijd mooi. Naast vorm is er ook een enorme keuze in materialen. Kies uit kroonluchters van chroom, kristal, brons of messing. Met of zonder pegels, glas elementen of heel sober. Het kan allemaal. De gekozen materiaalsoort draagt natuurlijk erg bij aan de uitstraling. Chroom oogt moderner dan messing.

Brons of niet?

Brons past in heel veel stijlen, messing heeft vaak een klassieke uitstraling maar misstaat ook niet in een modern huis. De kroonluchter van kristal is al eeuwenlang het symbool van schoonheid en sfeer. Heel vroeger waren deze luchters voorzien van echte kaarsen. Met de uitvinding van de gloeilamp brak een nieuwe periode aan. De vorm van de kristallen pegels geeft de herkomst van de lamp aan als het om een antiek exemplaar gaat. Net als het gebruikte glas. Dit soort luchters moet je vooral bewonderen in kastelen en oude landhuizen. Het licht van de lampen glinstert in het kristal en zorgt voor een betoverend resultaat.

Lampjes kiezen

Zoek de lampjes voor je kroonluchter met zorg uit. Zij dragen bij aan het gevoel wat de luchter geeft en dragen in belangrijke mate bij aan de sfeer in de ruimte  waar de luchter zich bevindt. Kies je voor een dimmer bij je kroonluchter kun je spelen met de intensiteit van het licht. Een gedimde luchter geeft al snel het effect van kaarslicht. Heel romantisch. Wil je meer kunnen zien op je bord bijvoorbeeld draai dan de dimmer omhoog. Ook met meer licht blijft een lamp als deze zorgen voor sfeer. Kil of koud is een dergelijke lamp nooit. Altijd een goede keuze als je sfeer belangrijk vindt.