Jurkjes en rokjes dragen, het is en blijft populair. Tegenwoordig hoeft dit ook niet eens meer alleen in de zomer, maar kan je dit ook op de koudere dagen aantrekken met bijvoorbeeld een trui eroverheen. Toch wordt het nog steeds vaak geassocieerd met een slanke vrouw. Dit is een misplaatst beeld. Je hebt jurkjes en rokjes in allerlei verschillende soorten fits en er zijn dus weldegelijk grote maten jurken. Herkenbaar? Je bent niet de enige. Zo’n 80% van de vrouwen baalt van haar eigen lichaam. Maar betekent dit dat je je zou moeten tegenhouden om te dragen wat je mooi vindt?

Verschillende modellen

Wat je met elk kledingstuk wel hebt zijn er verschillende soorten modellen jurkjes. Je weet zelf wel wat er wel of niet bij jouw figuur past, en soms moeten we dat beeld ook wat meer loslaten met zijn alle. Voel jij je er goed in en wil je het graag dragen, waarom zou je het dan niet dragen? Omdat jou verteld wordt dat het niet bij je figuur past? Een strak kort jurkje is misschien niet het meest ideale om te dragen, maar als jij je daar prettig en sexy in voelt is er niemand die je tegenhoudt. Elk jaar zie je weer nieuwe modellen terugkomen die hip zijn. Denk aan recht en licht getailleerd, jurken met korte, driekwart en lange mouwen. Wijd uitlopende jurkjes, recht uitlopende jurkjes, ga zo maar door.

Tips

Nogmaals: er zijn geen regels hoe je bepaalde kledingstukken moet dragen met wat voor figuur jij hebt. Het belangrijkste is dat je je prettig voelt in wat je draagt. Toch zijn er een aantal tips die helpen met bepaalde lichaamsdelen te accentueren of minder op te laten vallen. Zo zorg je ervoor met het dragen van donkere kleuren dat je bepaalde lichaamsdelen kan verdoezelen. Het is dan ook wel logisch dat wanneer je lichte kleuren draagt je juist bepaalde lichaamsdelen kan accentueren. Prints en kleuren vallen natuurlijk op, maar niet elke print en kleur valt goed. Denk aan horizontale strepen. Dit zorgt voor een breder effect. Wanneer je langer of slanker wil lijken zijn verticale strepen ideaal. Je kan zelfs nadenken over de groottes van prints. Als je wat langer en breder bent kun je een grote print makkelijk hebben.

Accessoires

Ook accessoires kunnen een hoop doen. Buiten dat het gewoon leuk is om accessoires aan te schaffen en het bijna een musthave wordt in je collectie, trekt het ook vaak de aandacht. Als je dus toch een keer een strakker kort jurkje aan wil kan je het altijd combineren met opvallende sieraden. Niet alleen sieraden vallen onder de term accessoires. Denk aan tasjes, sjaaltjes, riemen, ga zo maar door. Hier kan je altijd gebruik van maken en zal zeer zeker werken.