Deze zomer zal het er helaas niet van komen, maar de afgelopen jaren was het niet meer normaal dat we meerdere festivals per zomer bezochten. Wanneer je een festival bezoekt wil je er natuurlijk wel goed voor de dag komen! Het zal nog even duren voordat wij in België weer op stap mogen, maar toch kan het geen kwaad om jezelf alvast in te lezen op de laatste trends op het gebied van festivalkleding. Benieuwd naar wat dit voor jou inhoudt? Lees dan snel verder!

Begin met een goede basis

Het lijkt een makkelijk begin, maar toch wordt het vaak vergeten: een basisstuk in jouw festival outfit. Wanneer je te veel opvallende elementen in de complete outfit terugvindt kan het misschien te schreeuwerig worden. Dit wil je voorkomen, tenzij je hier expres voor gaat tijdens het stylen van jouw outfit.

Begin dus met een goede basis. Dit kan een item zijn in een neutrale kleur zoals zwart, wit of beige. Vanuit hier kan je de outfit verder stylen met kleuren, accessoires of make-up. Zo creëer je een ware eyecatcher!

Kies de juiste accessoires voor bij jouw outfit

Wanneer je de kleuren en items hebt gekozen die jij bij het festival wilt dragen kan je aan de volgende stap beginnen: accessoires. Het nadeel van een festival is dat je niet echt veel spullen mee kunt nemen, omdat je er de hele tijd mee moet slepen of juist de hele tijd naar je tent of kluisje heen en weer moet lopen wanneer je het nodig hebt.

Kies daarom voor kleine en praktische accessoires zoals een bum bag of minimalistische oorbellen. Het beste is wanneer je jouw accessoires matcht met de outfit en make-up. Met accessoires kan je eigenlijk nooit te veel uitpakken. Glitters en felle kleuren zijn namelijk meer dan welkom in een festival outfit. Niet alleen in de accessoires, maar ook op het lichaam of in het haar. Durf lekker gek te doen!

Outfit gekozen? Genieten maar!

Op het moment dat je zo ver bent om naar het festival kunt vertrekken kan het feest beginnen. Zorg dat je een flesje drinken of een dop mee neemt zodat je op het terrein een flesje water kunt halen en deze kan hergebruiken. Dit werkt ontzettend handig! Ook is het een goed alternatief voor een biertje.

Op festivals wil het drink gedrag namelijk wel eens gaan lijken op binge drinken.  Dan is het goed om af en toe eens af te wisselen met water. Te veel alcohol drinken is namelijk slecht voor je gezondheid. Mocht je nou toch denken dat je af en toe te diep in het glaasje kijkt kan je gemakkelijk hulp zoeken bij SolutionS Belgium. Want jouw outfit kan er dan wel perfect uit zien, maar helemaal dronken op een festival staan is natuurlijk niet zo stylish.