De zomer kan ons soms best teisteren. Sommige zomers regent het alleen maar en kunnen we niet genieten van de heerlijke zonnestralen. Andere zomers is het bloedheet, zien we hittegolf na hittegolf. Zo kunnen ook de nachten in de zomer erg vervelend zijn. Een klam en warm gevoel, niet kunnen slapen door de hitte of de hele nacht op jacht naar muggen. Gelukkig kunnen we dat deze zomer voor zijn door een paar simpele tips te volgen.

Airco kiep- en kantelraam installeren

Eén van de grootste problemen van niet goed kunnen slapen in de zomer is toch echt de hitte. Je bent zeker niet de enige die lang ligt te woelen en het warm heeft in bed. Gelukkig kun je daar gemakkelijk vanaf komen met een simpel airco systeem. Een airco kiep- kantelraam afdichting zorgt er namelijk voor dat de warme lucht overdag niet het huis binnen kan komen. Zo blijft de warme lucht buiten en de koele lucht binnen. Zodra je ’s avonds je kamer binnen komt, hoef het raam niet eerst open en je kunt gelijk lekker slapen.

Insectenvrij slapen

Natuurlijk ken je de trucjes wel. Limoengeurige kaarsen of een stekker in het stopcontact met een geurtje. Toch gebeurt het elke zomer weer. De muggen vinden je altijd. Waar je ook slaapt en hoeveel muggenmelk je ook opspuit. De kleine beestjes prikken je niet alleen, ze zoemen ook nog eens om je hoofd heen. Het drijft je tot waanzin. Gelukkig hoef je dit jaar geen citronellakaarsen meer in je kamer aan te steken. Met een airco schuifraam afdichting zorg je namelijk niet alleen voor koele lucht. Met een simpele hor erop, zorg je direct voor een insectenvrije kamer. Je slaapt dus voortaan in een koude kamer, die helemaal vrij is van beestjes. Je kunt de hor gemakkelijk op de afdichting zetten en je slaapt gerust de hele nacht door. 

Een vaste avondroutine

Doordat de dagen in de zomer lekker lang zijn, blijven we ook langer wakker. Overdag is het natuurlijk erg lang licht. Dat zorgt er vaak voor de we ’s ochtends al eerder actiever zijn, maar ook dat we ’s avonds langer actiever zijn. Daardoor kunnen we in de zomer nog wel eens wat slaap missen. Door ervoor te zorgen dat je elke avond voordat je naar bed gaat dezelfde routine aanhoudt, kun je je lichaam leren om zich klaar te maken om te gaan slapen. Neem bijvoorbeeld een kop kamille thee, leg je telefoon weg en lees een boek. Doe je dit elke avond rond dezelfde tijd? Dan zul je al snel merken dat je lichaam went en zich vanzelf vermoeider gaat voelen als het bedtijd is. Bekijk ook eens de Mobiele Airco Afdichtingen van Aircoseals.