Huizen met rolluiken zie je steeds vaker uit het straatbeeld verschijnen. Ze worden vaak gemaakt van aluminium omdat dat een duurzaam materiaal is. Daarnaast is het ook in licht in gewicht. Verder zorgen de eigenschappen van dit materiaal er ook voor dat inbrekers minder kans hebben. Ze kunnen namelijk niet zo gemakkelijk door de rolluiken naar binnenkomen. Denk je er over om rolluiken te kopen? Lees hieronder dan snel verder om meer te weten te komen over wat rolluiken jou voor voordelen kunnen bieden.

Voordelen van rolluiken

Een van de voordelen van rolluiken die goed meetbaar is, is dat je energierekening omlaag gaat. Ze hebben namelijk een isolerende werking. Door te investeren in rolluiken kun je ieder jaar heel wat geld besparen. Met rolluiken is jouw huis in de winter beter geïsoleerd. Hierdoor dringt kou minder snel binnen en zorgt het ervoor dat warmte juist in huis blijft. In de zomer zorgen rolluiken ervoor dat jouw huis juist koel blijft. Hierdoor hoef je geen energievretende airco in huis te plaatsen. En wist je dat je rolluiken nu ook kunt besturen met een app? Hierdoor kun je goed inspelen op het weer en doe je zodra de zon schijnt in de zomer de rolluiken naar beneden.

Minder geluid en veiligheid

Als je in een drukkere omgeving woont kunnen rolluiken er ook voor zorgen dat je daar minder last van hebt. Zo kan ongeveer tussen de 50 en 60% van het geluid worden geblokt. Als de buurman op zondagochtend bedenkt om te gaan grasmaaien heb je daar dus geen last meer van met rolluiken. Een ander punt wat handig is aan rolluiken is dat ze je veiligheid bieden. Je hebt namelijk meer privacy doordat niemand naar binnen kan kijken. Ook kunnen inbrekers niet zo gemakkelijk door het raam naar binnenkomen.

Onderhoud van rolluiken

Rolluiken zijn over het algemeen van aluminium gemaakt. Dit zorgt ervoor dat ze onderhoudsvriendelijk zijn. Je hoeft ze maar twee keer per jaar schoon te maken. Het is daarbij belangrijk dat het schoonmaakproduct een lagere PH-waarde heeft dan 7.5. Zorg er verder omdat at je resten goed verwijderd en zo kun je zo lang mogelijk genieten van de rolluiken.