Je hebt het vast al wel eens meegemaakt dat je denkt, goh wat zal ik nou eens gaan doen? Iedereen maakt dit wel eens mee en zeker in deze rare tijden. Als we ons vervelen gaan we vaak piekeren en heel veel nadenken. Voor de een zal dit goed werken maar voor andere werkt dit juist aafrechts. Door veel te piekeren kan je je wel is somber gaan voelen en dat willen we juist niet hebben! Door voor jezelf een lijstje te maken met wat je allemaal nog wilt doen zal je je ongetwijfeld niet gaan vervelen!

Jezelf ontwikkelen

Ga lekker onder een dekentje op de bank zitten, maak een wandeling in het park of doe een grote schoonmaak. Dat, terwijl je nieuwe kennis opdoet of luistert naar leuke verhalen van toffe podcasts. Podcasts zijn helemaal hot en trending en op verschillende streamingsdiensten val je er bijna over. Tekenen of schilderen is niet alleen voor kleine kinderen! Want tekenen is niet alleen goed voor je visueel vermogen, maar ook voor je hersenen. Of je je nou verveelt, zelfgemaakte kunst op de muur wilt hangen of een origineel cadeautje wil maken: tekenen is goed voor ieder mens. Boeken doen het ook áltijd goed als je even niet meer weet wat je moet doen. Leg die telefoon eens aan de kant en verdiep je in een goed boek. Of je nou voor een spannende thriller gaat of toch kiest voor een boek over zelfontwikkeling of ondernemen.

Rommelen in huis

Helaas leven we in een land waarin het niet altijd mooi zonnig weer is. En als het stort regent is het te begrijpen dat je niet zit te wachten op lange boswandelingen. Dan is het een idee om eens je yoga matje erbij te pakken en thuis lekker gaat sporten. Er staan talloze filmpjes op YouTube met heel wat oefeningen die jij thuis gewoon kan doen zonder gewichten. Een klusje waar de meeste mensen meestal niet op zitten te wachten is het opruimen/uitzoeken van je kleding of schoenen kast. Dit is een taak die je eigen elk half jaar zou moeten doen maar wat de meeste vaak uitstellen. Als je schoenenkast uitpuilt met dames pumps en laarsjes dames is het de hoogste tijd! Voor je kledingkast is het een tip om tijdens een seizoen overgang bijvoorbeeld je winter kleding in een vacuüm zak te stoppen. Dit scheelt een hoop ruimte in je kast en zo kan je het de volgende winter gewoon weer lekker dragen. Door een opgeruimde kast te hebben zal dit ook zorgen voor wat meer rust en orde in je hoofd.