Of het nu de wastafel, het bad of de douche is… elk onderdeel van een badkamer moet uitgerust zijn met accessoires. Met dit in gedachten kun je het maximale uit een functionele badkamer halen. Hier is een speciale gids waarmee je de verschillende perfecte accessoires voor een badkamer leert kennen.

Welk accessoire voor welk meubel?

Wie een functionele badkamer wil, moet deze tot in het kleinste detail inrichten. De niet-passende elementen maken de kamer lelijk. Dus om een ​​vleugje frisheid in de kamer te brengen, aarzel niet om te investeren in een zeepschaalset of een tandenborstel- en bekerhouder. Voor de ontwerpkeuze is het beter om in de sfeer van de kamer te blijven. Als het bamboeproduct een zen-sfeer brengt, is de kleur parelwit perfect voor een vleugje moderniteit. Voor een opgeruimde badkamer, aarzel niet om een ​​wasmand te nemen. Kleur, vorm, materialen, je moet het zorgvuldig kiezen om een ​​designelement te worden. Voor toilet accessoires kun je investeren in een toiletrolhouder en een bijpassende toiletborstelhouder, dit kan dan ook weer een decoratief tintje geven aan de toiletruimte. Overweeg voor dit type accessoire te kiezen voor elegantie en discretie.

Overige badkameraccessoires

Veel mensen denken niet vaak aan een schapje onder de douche. Dit accessoire is des te essentiëler zodat je niet altijd hoeft te bukken om de douchegel en shampoo te pakken. Door een plank te installeren, zet je je beautyproducten heel gemakkelijk neer. Het stelt je ook in staat om de hoeken en randen van de douchebak op te ruimen, wat de verspreiding van bacteriën en het zwart worden van de tegelvoegen zal verminderen. Overweeg om te kiezen voor een inbouw nissen om meer opbergruimte te creëren. Vergeet andere accessoires niet, zoals spiegels, planken, planten en zelfs verlichting.

Een handdoekradiator en verlichting

Een handdoekradiator is onmisbaar in een badkamerruimte. Het helpt de kamer te verwarmen om de verspreiding van ziektekiemen en bacteriën te voorkomen. Het zorgt ook voor warme handdoeken en garandeert zo comfort en welzijn voor de gebruikers.

Wat verlichting betreft, zijn rol is net zo essentieel als die van de radiator. Overweeg om meerdere lichtpunten in de kamer te plaatsen. Vergeet niet om een ​​lamp boven de spiegel te installeren om de ruimte functioneel te belichten. Algemene verlichting wordt meestal in het midden van de kamer aan het plafond gemonteerd. Onze tip: vermijd te geel of te wit licht boven de badmeubel. We kunnen ook licht plekken in een douche toevoegen die een donkere muurkleur heeft om meer licht te brengen in de cabine.