Sta jij op het punt om de ramen in je woning te vervangen? Zorg er dan voor dat je genoeg ramen kunt openslaan voor ventilatie op dagen dat het warm is en dat niet alleen. Het is belangrijk om afgesloten ruimtes regelmatig te luchten, zoals een bijkeuken waar een wasmachine en wasdroger staat. Om de vochtige lucht uit een ruimte af te voeren is het slim om te kiezen voor een draai kiep raam. Ook schuurtjes kunnen muf gaan ruiken als de lucht te lang stilstaat. Het laten installeren van een raam dat open kan is een simpele oplossing. Als jouw houten kozijnen toe zijn aan vervanging zijn de kozijnen van meneer kozijn een duurzame keuze, want kunststof kozijnen gaan veel langer mee en vergen weinig onderhoud. Lees verder in deze blog wat de voordelen zijn van draai kiep ramen. 

Ramen die je veilig kunt openslaan 

Draai kiep ramen zijn ideaal, want je kunt ze op twee manieren openslaan. Zoals de naam al zegt kun je deze ramen opendraaien en kiepen. Als het een warme dag is kun je de ramen maximaal openslaan door ze open te draaien. Met de kiepstand open je het raam niet maximaal, maar blijft het raam als het ware hangen in een bepaalde hoek, waardoor het niet mogelijk dat iemand via je raam je huis in kan. Op deze manier kun je de ruimte wel ventileren zonder in te leveren op je eigen veiligheid. Je kunt dus gerust even van huis terwijl het raampje in de bijkeuken op de kiepstand staat. Andersom geldt het ook: op de kiepstand kunnen kinderen en dieren niet zomaar je huis verlaten via het raam. Daarom is die kiepstand ideaal wanneer je niet op de begane grond woont of als het gaat om de ramen op de bovenverdieping van je huis. 

Kunststof raamkozijnen daar heb je lang plezier van 

Draai kiep ramen en kunststof kozijnen zijn een perfecte combinatie waarbij functionaliteit en duurzaamheid samenkomen. Kozijnen van kunststof vergen weinig onderhoud, want je hoeft het niet te verven om aantasting door vocht te voorkomen. Daarnaast bieden kozijnen van kunststof betere isolatie dan houten kozijnen. Daarom is het een slimme keuze om je houten kozijnen te vervangen met kunststof exemplaren. Hoewel de meeste kunststof kozijnen wit zijn, is een kleur op het kozijn wel mogelijk bij de meeste aanbieders. Dus ben jij toe aan nieuwe ramen? Wacht niet langer en ga voor draai kiep ramen om je huis goed te ventileren.