Ben je van plan om wat oude meubels die je hebt staan een nieuw leven in te blazen? Lees dan in dit artikel wat je zelf kan doen om de meubels op te knappen. Er zijn hierbij enkele tips waarmee je het totaalplaatje aanzienlijk kan verbeteren. 

Maak het schoon

Het meubel wat je wilt gaan restaureren kan best nog wel een beetje vies zijn. Zo kunnen er viezigheden en stof op de meubel zitten. Het is dan slim om dit van tevoren eerst te reinigen. Door dit te reinigen blijven er geen gekke resten zitten die de renovatie kunnen hinderen of verpesten. Wanneer je je meubel hebt schoongemaakt is het tijd voor de volgende stap.

Meubels restaureren kan zorgen voor veel verandering

Wanneer alles schoon is kun je gaan restaureren. Geef het meubel bijvoorbeeld een nieuwe laag verf of ruw hem iets op en beits hem daarna. Je zult zien dat het meubel er heel anders uit komt te zien. Als je knoppen hebt aan je meubel kan het een leuk idee zijn om nieuwe meubelknoppen aan te schaffen en deze hierop te monteren. Ook dit geeft een heel ander beeld aan je meubel. Als je dit hebt gedaan is in principe je meubel helemaal af. Je hebt dan van je oude meubel een hele nieuwe gemaakt. Vaak scheelt je dit ook veel geld en dat is ook altijd mooi meegenomen.

Wat doe je als liever niet zelf bezig gaat met je meubelen?

Als je zelf niet zo creatief en handig bent of je hebt er simpelweg geen tijd voor, dan kun je het ook een meubelmaker laten doen. Mocht je het wel heel graag zelf willen doen maar je hebt geen idee hoe, dan kun je ook kijken naar tutorials op bijvoorbeeld YouTube of inspiratie zoeken op Pinterest. Vaak krijg je dan al wel een beeld en een idee waar je mee aan de slag kunt. Voor veel mensen is dit vaak fijner werken. Je hebt dan al een idee en een soort inspiratie wat je wilt doen.

Tweedehands meubelen kopen kan ook een goede optie zijn

Als je je eigen spullen echt niks meer vind, kun je ze altijd nog verkopen. Zo kun je er misschien iemand anders nog wel blij mee maken. Dit kun je natuurlijk ook zelf doen. Bezoek bijvoorbeeld een tweedehands winkel en kijk of daar nog leuke meubels staan waar je wat mee kunt. Zo heb je zeker iets wat andere niet snel hebben en ben je ook goed bezig voor het milieu. Een win-win-situatie dus!