Het festival seizoen is alweer in volle gang en een paar succesvolle festivals zijn alweer achter de rug. Hopelijk de grote festivals natuurlijk bij bijna iedereen wel bekend zijn komen er ook steeds meer kleine festivals bij die ook echt meer dan de moeite waard zijn. Deze festivals worden vaak georganiseerd door kleine vriendengroep maar maakt ze zeker niet minder vet. Een leuk item festivalletje bij jou om de hoek, dat is toch ook gewoon een keer leuk om mee te maken en.. het is lekker dichtbij. In dit blog een aantal dingen die je kunt regelen als jij een festival wilt opzetten.

Eten en drinken

Op een festival moet er natuurlijk wel gegeten en gedronken worden. Voor de drank kun je het beste kiezen voor een tap, een paar flessen wijn en natuurlijk was fris voor de mensen die niet drinken. Zorg voor een goede koeling zodat alles in ieder geval lekker koud blijft en zorg voor voldoende voorraad. Een tap kun je bijvoorbeeld huren bij een bedrijf. Zij kunnen vaak ook wel redelijk inschatten wat je nodig hebt als je het juiste mensen aantal doorgeeft. Naast het drinken moet je natuurlijk ook het eten verzorgen. Een BQQ in de zomer volstaat prima of zorg voor een klein frituurtentje. Op een festival gaat het voornamelijk om de muziek, de drank en de gezelligheid. Het eten wordt meer gezien als bijzaak en hoeft dan ook niet zo uitgebreid.

Muziek

Kies een genre voor je festival. Wil je een house feestje geven om neig je toch eerder naar techno, hardstyle or urban muziek? Wat je ook kiest, zorg er wel voor dat het duidelijk is voor de mensen die jouw festivalletje willen bezoeken. Zij moeten er namelijk de hele dag naar luisteren. Iets nieuws op de festivals is een silent disco. Bij een silent disco krijgen de mensen een koptelefoon op waardoor ze de muziek horen. Wil jij een silent disco huren voor je festival? Dan raden we je zeker aan om dat te doen. Een silent disco is helemaal van deze tijd en is gemakkelijk te huren.

Aankleding

Bij een festival hoort natuurlijk ook een leuke en passende aankleding. Met een paar doeken of lampjes kom je bijvoorbeeld al een heel eind. Je kunt ook een paar mooie bloemenkransen ophangen of zorgen dat iedereen zich naar het thema kleed. Zo is bijvoorbeeld indian summer een heel bekend thema of proud to be fout.