Als het op kleding aan komt weten mensen wel wat stijlvol is en wat niet. Als het echter op de inrichting van de huiskamer gaat verschillende meningen ineens sterk. De een ziet graag een klassieke stijl terugkomen in huis en de ander gaat voor modern. Niet iedereen voelt zich even relaxt als het om een ander interieur gaat. Om je een beetje op weg te helpen bij het kiezen van een geschikte woonstijl hebben wij van de style suite er een blog aan gewijd. Je leest hier meer over de woonstijlen en de kenmerken en ideeën die hier bij passen.

Liefhebbers van klassiek

Voor mensen die hun huis graag inrichten met klassieke elementen zijn strakke leren banken, donkere details en artistieke schilderijen prachtig. Zij worden vrolijk en voelen zich thuis bij aardtinten, redelijk veel accessoires en koninklijke invloeden.Heel vaak is deze stijl niet meer te zien, maar het blijft altijd bestaan. De banken met kleine puntjes er in van strak bruin leer zijn vaak de eerste associatie bij stijlen van dit type. Kan jij je ook vinden in deze stijl of weet je nu al dat dit niet jouw ding is? Geen probleem als je er niet warm of koud van wordt, want er zijn nog meer woonstijlen.

Moderne mensen, moderne stijl

Het is steeds vaker te zien en dat is helemaal niet gek. De woonstijl met duidelijke kleurkeuze en strakke elementen is niet meer weg te denken. Vaak wordt er gebruik gemaakt van wit, grijs en zwart waardoor alles nog strakker lijkt. Huizen met deze stijl als uitgangspunt gaan vaak samen met de nieuwste snufjes als TV liften, lichtjes op de treden en dergelijke. Een en al high tech en luxe van tegenwoordig vind je in woningen met deze woonstijl. Houd jij van high tech hebbedingetjes en vreemde vormen in huis dan is dit wellicht iets voor jou.

Voor licht en natuurliefhebbers

Naast de twee bovengenoemde stijlen en nog vele anderen is er de landelijke woonstijl. Deze stijl heeft veel houtelementen en haalt aspecten van buiten als het ware naar binnen. De kleuren die gebruikt worden zijn vaak licht, maar geven een warm en rustgevend gevoel. Bruintinten, planten en gebrek aan felle kleuren make deze stijl uniek. Ben jij iemand die geniet van de mooie dingen die de natuur ons biedt? Het zou zomaar kunnen dat je dan helemaal verliefd wordt op een huis als deze is ingericht met de landelijke woonstijl in het achterhoofd.