Gamen

Wij wonen nu enige jaren samen en er is één facet in ons huishouden wat nooit veranderd is: Gaming Sunday. Vrijwel wekelijks wordt de woonkamer ongeveer omgebouwd tot een game festijn van mijn man met meerdere vrienden waarin ze de gehele LAN-verbinding plat leggen. Ik vind het nooit zo erg, het heeft wel iets gezelligs. Vaak maak ik wat snacks en ga ik lekker een beetje rommelen in huis. Als het me echt te druk wordt ga ik langs bij vrienden, ook prima te doen, leuk dat hij zo een goede band heeft met zijn vrienden. Echter is het gamen niet iets wat hij alleen met zijn vrienden doet: ook ’s avonds zit hij steeds vaker in zijn eentje te gamen. De spelcollectie past onderhand nauwelijks in het TV-meubel en er blijft maar meer bijkomen. Ach ja, als het hem gelukkig maakt, ben ik het ook.

Houding

Echter viel me laatst op dat hij steeds vaker voorover zit te turen naar de TV. Lachend vroeg ik of hij soms een bril nodig had. Het antwoord was vrij serieus: ja, dat had hij misschien inderdaad. Nou, geen probleem: volgende dag naar de opticien en een week later een leuke bril met blauw monteur rijker. Echter blijft hij zo naar voren geleund zitten: ik denk dat hij onderhand aan deze houding gewend is. Het is funest voor zijn rug en je begint het langzaam te zien. Hij staat vaak ook met zijn schouders naar voren en klaagt veel over last van zijn nek en hoofd. Ik heb al meerdere keren aangekaart dat het door zijn houding tijdens het gamen komt, maar dat ontkent hij glashard. Lekker koppig en zo komen we natuurlijk nergens. Daarom heb ik een slimme oplossing bedacht.

Stoel

Hij speelt met name spelletjes op de tv waarbij hij moet racen. Ik heb toevallig laatst gelezen dat hier speciale stoelen voor te krijgen zijn. Dit soort racestoelen zijn een soort ergonomische stoelen speciaal ontwikkeld voor tijdens het gamen. Je kan je racematerialen (zoals een stuur) er aan koppelen. Zo kan je recht voor de TV gamen in je eigen stoel zonder dat het slecht is voor je houding. Ik heb er één besteld voor zijn verjaardag en hij is er superblij mee. Overigens klaagt hij nu ook niet meer over zijn nek en hoofd, maar dat is natuurlijk gewoon toeval en heeft niets met de stoel te maken. Tuurlijk hoor schatje, als jij dat gelooft. Ik ben allang blij dat meneer weer recht zit.