Onze persoonlijkheid is natuurlijk het belangrijkste aspect van hoe andere mensen ons zien. Maar tegelijkertijd is het ook zo dat hoe we onszelf uiterlijk presenteren een grote invloed heeft op ons leven. Het kan zowel voor ons professionele leven als ons persoonlijke en romantische leven grote voordelen hebben om aandacht te besteden aan hoe we voor de dag komen. Je uiterlijk is natuurlijk voor een deel genetisch bepaald maar er zijn ook vele aspecten van je voorkomen waar je actief aan kunt werken. In dit artikel bespreken we hoe je beter voor de dag kunt komen.

Sporten en gezondheid

Dit zijn misschien niet de snelste maar tegelijkertijd wel meteen de meest effectieve manieren om je uiterlijk te verbeteren. Daarnaast heeft het natuurlijk ook nog gigantisch positieve invloeden op je gezondheid en algemeen welzijn. Wanneer we veel sporten en gezond eten zullen we slanker en gespierder worden, een betere huid krijgen en een scherpere kaaklijn. Daarnaast zullen we ons ook mentaal zelfverzekerder voelen. Regelmatig sporten in combinatie met gezond eten is daarom een must als je beter voor de dag wilt komen.

Kleding

Kleren maken de man, zo gaat het gezegde vaak. Hier zit zeker een waarheid achter. Wanneer je netjes en stijlvol gekleed gaat zullen mensen je anders behandelen. Maar dit betekent tegelijkertijd ook dat als je als een slons gekleed gaat, mensen je ook anders zullen beoordelen. Zorg dus dat je passende en stijlvolle kleding hebt. Pasvorm is hierbij net zo belangrijk als de stijl. Een T-shirt dat goed past kan stijlvoller zijn dan een pak dat niet goed past. Zorg ook voor wat accessoires om je outfit een uniek gevoel te geven.

Persoonlijke verzorging

Het is natuurlijk logisch dat je aandacht moet besteden aan je persoonlijke hygiëne. Dit betekent dus dat je dagelijks doucht en deoderant gebruikt. Houdt ook je nagels netjes scheer of trim je baard. Ook is het een goed idee om regelmatig naar een goede kapper te gaan. Veel mannen zijn ook onzeker over het verliezen van hun haar wanneer ze ouder worden. Wanneer je merkt dat je kaal begint te worden zijn er verschillende strategieën om hier mee om te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld het proberen te accepteren. Er zijn tegenwoordig vele mannelijke rolmodellen die geen haar hebben dus het is hartstikke goed mogelijk om er goed uit te zien met kort of gemillimeterd haar. Maar als het je echt dwars zit of je vindt dat het je niet staat kun je ook kiezen voor een haartransplantatie. Na deze kleine operatie zul je wel ook maatregelen moeten nemen om je haar niet verder te verliezen.